vesna zmijanac svatovi

Da li znate koje su najtužnije istinite pesme? (VIDEO)

Samoubistvo mlade na venčanju, pogibija zaljubljenog para samo su neke od tragičnih priča koje prate neke najvećih eks-Yu hitova…

Neke od najvećih eks-Ju hitova navodno prate priče sa tužnim krajem. Te numere govore o tragičnim događajima, poput samoubistvo mlade na venčanju, pogibija zaljubljenog para, i ostalih, koji su, nažalost, navodno istiniti.

davorin popovic spot

Indexi – Bacila je sve niz rijeku

Ova pesma govori o velikoj ljubavi legendarnog pevača Davorina Popovića i jedne anonimne devojke iz Sarajeva. Kada je njih dvoje trebalo da se venčaju, ona je abortirala i nestala. Posle više godina, na jednom koncertu u Švedskoj, Davorinu se navodno učinilo da je ugledao tu devojku. Prekinuo je nastup, sišao sa scene i sišao među publiku. Nažalost, Popović je nije našao i posle je nikada nije video.

Indira Radić – Zmaj

Navedenu pesmu otpevalaa je pevačica Indira Radić, a tekst za ovu numeru napisala je Marina Tucaković, koja je navodno dobila inspiraciju iz jedne tužne životne priče. Devojka i mladić iz ovog hita zaljubili su se u srednoj školi, a deset godina kasnije zakazali su svadbu.

Međutim, devojka saznaje da ima rak pankreasa, koji je u poodmakloj fazi. Venčanje je bilo otkazano, a ona je momku napisala pismo (tekst iz pesme “Zmaj”) i zamolila ga je da ga pročita nakon njene smrti. Dečko se to isto veče napio i otvorio pismo. Kada je došao u bolnicu ujutru, devojka je preminula.

Prljavo kazalište – Tu noć kada si se udavala

U pitanju je jedna od najvećih balada Prljavog kazališta. Priča govori da je član ovog benda Jasenko Houra imao devojku, a kada je on išao u vojsku, upitao ju je da li će ga čekati. Ona je odgovorila potvrdno. Međutim, kada se Jasenko vratio iz vojske, grupa je imala svirku zakazanu za jedno venčanje, a to je bilo njeno venčanje.

kazaliste spot

U drugoj verziji te priče, devojka je ugledala Jasenka i navodno odmah sebi pucala u glavu.

Čitaj još  Farma: Još jedna farmerka sumnja da je trudna (VIDEO)

Vesna Zmijanac – Svatovi

Pesma Vesne Zmijanac navodno je nastala prema tragediji koja je zadesila jedan par. Mlada, koja je bila u drugom stanju, i mladoženja krenuli su na probu svog venčanja. Nažalost, oni su imali saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli, a pesma je posvećena njima.

Spot pogledajte OVDE

Toše Proeski – Soba za tugu

Internetom već godinama kruži legenda da je veliki hit “Soba za tugu” tragično nastradalog pevača zapravo napisan po istinitom događaju.

tose proeski soba za tugu

Naime, tu pesmu je po legendi napisao čovek u zatvoru koji je ležao kaznu zbog ubistva ženinog ljubavnika kada ih je zatekao zajedno u krevetu. Stihovi “Izmedju vrata i prozora”, “Ja sam na istoj adresi” i “Ležeći provodim dane” oslikavaju ćeliju. Stih “Sa ove zapadne strane” predstavlja zapadni odeljak zatvora; “Uzalud skidam svoj greh sa sebe” krije se u činjenici da on robija zbog njene prevare, a sam početak pesme “Ovo je odluka moja i mnogi će da se čude” pokazuje njegovu navodnu rešenost da nakon odležane kazne izvrši samoubistvo.

izvor: Telegraf, www.FOLKOTEKA.org

2 comments

Leave a Reply