drazen zeric uskoro na sudu

Članovi grupe Crvena jabuka uskoro na sudu!

“U Crvenoj jabuci ne postoji nikakav ugovor koji reguliše poslovne i umetničke odnose između njega kao poslodavca i nas svirača koji smo kao njegovi zaposleni!”, ogorčen je bivši bubnjar ove grupe.

Darko Jelčić Cunja nakon 32 godine u bendu otišao je ovo pre nekoliko meseci iz Crvene jabuke.

– Iz grupe Crvena jabuka sam teran u proteklih devet godina na vrlo smišljene načine, a pogotovo u zadnjih godinu dana – napisao je tada Jelčić, dodajući kako će o svemu detaljno progovoriti.

Kasnije je pisao kako je glavni razlog neisplaćivanje honorora kojima, tvrdi Jelčić, Dražen Žerić Žera raspolaže kako hoće.

– U Crvenoj jabuci ne postoji nikakav ugovor koji reguliše poslovne i umetničke odnose između njega kao poslodavca i nas svirača koji smo kao njegovi zaposleni! Postoji samo usmeni dogovor o tome kojeg se on u velikoj meri ne pridržava, a na štetu njegovih muzičara. Posledice takvog “pravnog” stanja u bendu su grozne. Žerić može da radi sa članovima benda što god hoće, a to i radi dok god su ti članovi zavisni o novcu koji dobijaju kao honorar.
Žera je komentarisao Jelčićev odlazak.

– Kroz bend je prošlo 38 ljudi. Čovek je zaželeo da ne svira, a posle šta je radio, to je njegova stvar – a ta izjava je povukla za jezik bivšeg bubnjara i jedinog člana koji je bio deo i originalne postave benda.

Čitaj još  Milica Pavlović i Darko Lazić zajedno u Švajcarskoj! (FOTO)

crvena jabuka prva postava

– Dražene Žeriću, oterao si mnogo ljudi iz grupe Crvena jabuka od 1994-2017. To nisu priče pojedinaca, to nisu blaćenja – to su činjenice koje će se dokazati, što sudskim, što medijskim putem – napisao je Cunja.

izvor: www.FOLKOTEKA.org, EPK

Leave a Reply