Čime se bave pevači osim pevanja?!

Novac zarađen od pevanja, pevači su nekada ulagali u kafane. Gotovo da nije bilo pevača koji nije imao svoju kafanu ili bar kafić. Ali, poslednjih godina moda se promenila, pa je većina njih pootvarala sopstveni studio.

Zeljko Joksimovic

Novac zarađen od pevanja, pevači su nekada ulagali u kafane. Gotovo da nije bilo pevača koji nije imao svoju kafanu ili bar kafić. Ali, poslednjih godina moda se promenila, pa je većina njih pootvarala sopstveni studio. Doduše, malo ko se može pohvaliti i da dobro posluje osim Željka Joksimovića i eventualno Vlade Georgieva i Saše Kovačevića. Ostali, uglavnom, studio koriste za sopstvene potrebe što i ne donosi željene prihode.

U želji da bude potpuno nezavisna, Svetlana Ceca Ražnatović je pre nekoliko godina otvorila studio i izdavačku kuću ‘Ceca mjuzik’. Uložila je na desetine hiljada evra, kupila najsavremeniju opremu, ali u studio uđe tek poneka koleginica da snimi nešto.

U njenom studiju svojevremeno je album snimila Goga Sekulić, kojoj kao dobroj prijateljici nije mogla da naplati punu cenu, a nedavno je na istom mestu pesmu “Da zaboravim” snimila i Katarina Živković. Ali, uglavnom Cecin studio zvrji prazan, a skupocena oprema skuplja prašinu. A, kako i ne bi kada kompozitori i aranžeri imaju svoje studije, pa pesme snimaju kod sebe, jer im je to jedino isplativo.

Ceca Raznatovic

Za razliku od Cece, njena mlađana koleginica Milica Todorović rešila je da otvori kiosk sa brzom hranom. Računa da ljudi moraju da jedu i to je, bar za sada, jedini siguran posao. Ona je uložila novac i odabrala ime Boran aga, po liku iz turske serije, a prodavaće se naravno u skladu sa imenom – kebab.

– Zapravo, ja nastavljam posao koji su moja sestra i zet imali u Ljubljani. Naš kebab je pravi i takvog nema u Beogradu. Cela radnja biće u turskom fazonu – kaže Milica, koja je sebi obezbedila dodatan prihod, a usput zaposlila i sestru i zeta da ne čekaju uzalud na birou rada.

Milica Todorovic

U sličan posao, ali sa slatkišima ušla je i Verica Šerifović koja je zajedno sa ćerkom Marijom nedavno otvorila poslastičarnicu. Obe vole kolače, samo da ne budu jedine mušterije u sopstvenom lokalu što nikako ne bi valjalo za posao.

– Oduvek sam sanjala da otvorim poslastičarnicu. Godinama sam prikupljala razne sitnice za lokal i sada je svaka stvarčica na svom mestu – rekla je Verica, koja je svojevremeno sa bivšim suprugom Rajkom držala kafanu u Kragujevcu. Ali, kada se raspao njihov brak i posao je pukao.

Čitaj još  Usnija Redžepova ne liči na sebe, u teškom zdravstvenom stanju!

Saban Saulic

Poslastičarnicu je pre skoro dve godine otvorio i Šaban Šaulić i u skladu sa svojim estradnim imenom nazvao je – ‘Kralj’. Doduše, o lokalu brine njegova supruga Gordana i starija ćerka Sanela, dok on i Ilda ipak najviše zarade pevajući.

Goga Sekulić svojevremeno je otvorila kozmetički salon računajući da će koleginice koje se stalno lickaju za razna snimanja pohrliti kod nje na ulepšavanje. Ali, nije računala na zavist na estradi, pa je ubrzo na lokal stavila katanac shvatajući da to nije za nju. U isti biznis ušla je i Dajana Jakšić, ali ni ona se nije proslavila, pa se posle dve godine povukla iz ovog posla koji je prepustila jednoj firmi.

Lepa Lukic

Biznisa sa kafanama i dalje se drže Lepa Lukić i Zorica Marković. Lepa je kafanu Od izvora dva putića otvorila bratancu, a ona se drži onoga što najbolje ume – pevanja. Često zapeva i u svojoj kafani, ali samo ako je raspoložena. Za razliku od nje Zorica je pravi kafedžija, pa se za sve pita u svom lokalu. Jedina joj je mana što stalno otvara i zatvara kafane, a trenutno je u trećem lokalu koji je iznajmila na Novom Beogradu.

Jelena Karleusa

Za razliku od većine pevača koji su novac ulagali u nekretnine i lokale, Jelena Karleuša je pare ulagala u cipele. Kako priznaje, ima pune ormane skupocene garderobe i cipela s kojima ne zna šta će, ali je to ne sprečava da i poslednji evro iz novčanika da na novi par obuće, firmiranih naravno. Ona je nedavno otkrila da je za 73 para cipela potrošila čak 200.000 evra! Cipelama marke Kristijan Lubuten, kako kaže, ne može da odoli i ne pita šta košta.

izvor: Vesti, Kurir

Leave a Reply