Braja i Marina: Mi nismo lopovi, već najuspešniji srpski autori!

“Onima koje bole naši uspesi poručujemo da ćemo ih boleti još godinama i da nećemo dozvoliti da se baca ljaga na nas”, stoji u saopštenju.

Marina i Braja

Marina Tucaković i Dragan Brajović Braja posebno su ljuti na pojedine zaposlene u Društvu za zaštitu prava autora muzike jer su protiv njih iznosili, kako tvrde, neistine kako ne bi ponovo bili izabrani u organe upravljanja organizacije.

Autori ističu da nisu bili sporni njihovi honorari za 2011. i 2012. godinu, kad su dobili 12 miliona dinara, odnosno 10 miliona, kao što je to slučaj s Vladom Georgievim, koji će Sokoju vratiti 6.000.000 dinara zbog pogrešno obračunatih honorara na osnovu lažnih košuljica.

– Mi smo najmanje 15 poslednjih godina u vrhu po visini nadoknade za korišćenje naših autorskih dela, što se lako može proveriti. Iz nekog nama nepoznatog razloga propušteno je da bude napomenuto da je fond za raspodelu 2006. bio deset puta manji nego 2011. i sedam puta manji nego 2012. godine – tvrde Braja i Marina.

Oni naglašavaju da izborna utakmica nije bila fer.

– Došlo je do neviđeno prljave kampanje putem imejla i SMS poruka u kojima se na najperfidniji način pominju naša imena u kontekstu „lopovluka i malverzacija“. Da stvar bude gora, iza takvih laži stoje i neki od zaposlenih u službama organizacije. Onima koje bole i iritiraju naši uspesi poručujemo da ćemo ih boleti još godinama i da nećemo dozvoliti da se na bilo kakav način baca ljaga na nas i sve što smo uradili kako na profesionalnom planu tako i našem delovanju u upravnim organima Sokoja – stoji u saopštenju najtiražnijih domaćih autora.

Čitaj još  Vendi - simbioza inteligencije i lepote!

Prebacuju krivicu jedni na druge

U radu Sokoja bilo je propusta, i to se odrazilo na višak novca koji je uplaćen pojedinim autorima. Ko će odgovarati za taj prekršaj, još nije poznato. Članovi Sokoja krivicu prebacuju na emitere, dok se oni vade na softverske greške.

izvor: Kurir

Leave a Reply