bojan vaskovic - lexington bend

Bojan Lexington: U Sarajevo odem kad god se setim ćevapa!

“Ponosni smo i na novi singl „Cvijeće”, koji ovih dana promovišemo. Pjesma sadrži notu sevdaha, koji posebno volim, pa se nadam da će se dopasti publici”, kazao je pjevač.

Rođeni Sarajlija i frontmen popularnog benda „Lexington”, Bojan Vasković zajedno s momcima iz svoje skupine ne prestaje svojim interpretacijama i popularnim hitovima oduševljavati cijeli Balkan.

Harizmatični momci svakim singlom naprave pun pogodak, a muzički znalci su ih opisali kao veoma talentirane mlade muzičke izvođače. Svoju prvu svirku održali su prije deset godina u malom klubu imena „Lexington”, po kojem su i imenovali bend. Od tada njihove pjesme postale su prepoznatljive širom Balkana.

Nedavno smo Bojana sreli na popularnom bosanskom šouu „Zvijezda možeš biti ti”, pa smo iskoristili priliku i da proćaskamo.

– Jako sam sretan što sam u Sarajevu. Nekako mi se mnoge stvari „vrte ispred očiju”, sjećanje na djetinjstvo i moje prijatelje. Sarajevo uvijek nosim u srcu i duši. Kada odem izvan Beograda u kojem živim već dvadeset godina, negdje na odmor i kada me ljudi pitaju odakle sam ja kažem iz Sarajeva – kazao je Bojan.

Ovaj popularni bend u početku je počeo sa svirkama od malih kafića, pa do klubova. Ono što ih izdvaja jeste to što su u startu počeli raditi autorski i na svu sreću sve je to urodilo plodom, pa su harizmatični momci već na početku karijere pronašli svoje mjesto na estradnom nebu.

Vremena za odmor nemaju jer konstantno nastupaju, a svaki vikend rezerviran je za svirke koje imaju širom Balkana. Momci se uveliko spremaju i za koncert u Beogradu, kojim će otvoriti turneju, a kako nam je Bojan otkrio planiraju i koncert u Sarajevu.

lexington u beogradu

– Mi konstantno radimo. Imamo određeni kontinuitet i malo se odmaramo. Trenutno promovišemo album „Balkanska pravila” koji je pronašao mjesto kod brojne publike iz cijelog regiona. Ponosni smo i na novi singl „Cvijeće”, koji ovih dana promovišemo. Pjesma sadrži notu sevdaha, koji posebno volim, pa se nadam da će se dopasti publici – istakao je Vasković.

Čitaj još  Premijera spota: Jet Set band - "Osmijeh anđela" (OFFICIAL VIDEO)

Bojan je nostalgičan prema svom rodnom gradu, pa osim posla često se zna neplanski zaputiti ka bosanskoj prijestonici kako bi se susreo s dragim prijateljima.

– U Sarajevo dolazim kada mi na um padnu ćevapi (smijeh). Često dođem i susretnem se s prijateljima iz djetinjstva. Kada izađemo naši izlasci traju do ranih jutarnjih sati, a svaki put nam bude teško pozdraviti se na odlasku – kazao je on.

S obzirom na to da je protekle sedmice bio četvrti član žirija u popularnom šou „Zvijezda možeš biti ti”, Bojan nam je i prokomentarisao šou.

– Drago mi je što su me čelnici ‘Hayata’ pozvali da budem u žiriju. Ovim mladim ljudima je puno lakše, danas ostvariti svoje mjesto na estradnom nebu. Ovo je dobar stepenik za dalje, dobra daska s jakim federima. No, poslije šoua bitno je da se kandidati maksimalno posvete radu na svojim vlastitim pjesmama i maksimalno ulažu u svoju karijeru – kazao je Bojan.

izvor: Expres

One comment

Leave a Reply