Bilja Krstić: Najteže mi je bilo da pevam “Jovano, Jovanke” bez Tošeta!

“Imala sa koncert u Skoplju kada je cela Univerzalna sala pevala i plakala uz pesmu “Jovano Jovanke”, koju sam nekada izvodila sa njim”, otkrila je Biljana.

Bilja Krstic

Bilja Krstić i “Bistrik” posle četiri godine pauze, obradovaće beogradsku publiku koncertom 9. maja u Domu sindikata, kada će predstaviti i nekoliko pesama sa nadolazećeg albuma.

– Posle mnogo godina smo rešili da snimimo spot. Aktuelan je novi singl sa koga smo odabrali pesmu “Kraj potoka bistre vode” koji najavljuje novi album za kraj leta i ujedno i najavljuje naš koncert, posle četiri godine u Beogradu. Na koncertu u Domu Sindikata, 9. maja, izvešćemo pet pesama sa novog albuma, tako da će neke od starijih pesama iz koncertnog programa koje smo do sada izvodili zameniti za nove i biće to pravo osveženje za sve naše verne pratioce – rekla je Krstićeva.

Biljana je otkrila da tokom održavanja koncerta neretko i pusti pokoju suzu zbog emocija koje inače veoma dobro kontroliše.

Biljana Krstic

– Često se dešava da se na našim koncertima pokaže takva emocija. Postoje pesme koje pronađu svoj put do publike i dirnu, uglavnom su to iz našeg repertoara, Nanina uspavanka (film Spasitelj),posebno pesme iz Vranja nateraju da zasuze oči. Najteže mi je bilo kada sam prvi put, posle smrti Tošea Proeskog, imala koncert u Skoplju kada je cela Univerzalna sala pevala i plakala uz pesmu “Jovano, Jovanke”, koju sam nekada izvodila sa njim – otkrila je Biljana.

Čitaj još  Intervju Biljana Jevtić: Džabe naslovne strane ako nemaš pesme!

– Bistrik i ja smo pre 14 godina pokrenuli novu priču o tradiconalnoj muzici u našoj zemlji. Do sada smo objavili četiri potpuno različita izdanja. Ponovo osvajamo nove prostore sa petim albumom, pesmama I veoma ozbiljnim i zanimljivim aranžmanima koje je uradio Miki Stanojević. Prve reakcije na pesmu “Kraj potoka bistre vode” i “Dimitrijo, sine Mitre” su fenomenalne I to me mnogo veseli. Sve to ukazuje na to da je pred „Bistrikom” dosta vremena za nove stvari.

izvor: Dnevno

Leave a Reply