Bajaga nastavlja turneju: London posle Dubrovnika

“Bajaga i Instruktori” nastavljaju slavljeničku turneju povodom 30 godina rada i objavljivanja debi albuma „Pozitivna geografija“ 26. aprila u Inđiji, a onda se posle dve decenije vraćaju u Dubrovnik, gde će nastupiti 30. aprila u klubu „Revelin“. Slede koncerti u Umagu (2. maj), Novoj Gorici (24. maj), Londonu (31. maj), Ljubljani (6. jun), Celju (21. jun), Mostaru (27. jun), Kranju (18. jul), Opatiji (8. avgust), Strumici (15. avgust), Raški (18. avgust)…

Momcilo Bajagic

– Drago mi je što u Dubrovniku ne sviramo kad je sezona, jer tada nije problem napuniti bilo koji prostor. Sviraćemo za ljude koji žive u Dubrovniku. Više puta smo nastupali tamo, a poslednji koncert imali smo pre nepunih 20 godina u sportskoj dvorani. Radujem se i londonskom koncertu u legendarnom klubu „100“ u Oksford stritu, gde su svirali i „Bitlsi“ i „Stounsi“. Tamo nikad nismo nastupali, a ja sam devedesetih u njemu slušao Koju sa „Disciplinom kičme“. To je mali klub, prima svega 400 ljudi, ali je kultni. Prošle godine smo održali koncert u Novom Pazaru, a u avgustu idemo u Rašku, gde mislim da nikad u karijeri nismo nastupali – kaže Momčilo Bajagić.

Bajaga naglašava da ova dupla rođendanska turneja nije geografska, ali se trude da obiđu celu bivšu Jugoslaviju. Zagreb je urađen, na redu je Ljubljana i Križanke, otvoreni prostor malo manji od beogradskog Tašmajdana. U planu su Skoplje i Sarajevo, a što se tiče Beograda, moguće je da to bude na jesen ili zimu. Na pitanje da li se umorio posle 30 godina provedenih u studijima i na koncertima, Bajaga odgovara:

Čitaj još  Lepa Lukić oprostila Mileni Ćeranić!

– Sa „Instruktorima“ sam 30 godina, a u „Ribljoj čorbi“ sam proveo još šest, znači ukupno 36 godina staža. Nisam se umorio, volim da sviram, pričinjava mi zadovoljstvo. Iza nas je ozbiljna kilometraža, ali, idemo dalje!

izvor: Novosti

Leave a Reply