american bosnian idol logo

Anica Milenković na čelu muzičkog takmičenja ‘American Bosnian Idol’

Svima je poznato da se muzička takmičenja za mlade i neafirmisane ljude veoma često organizuju u republikama bivše Jugoslavije. Skoro svako od tih takmičenja iznedri poneku novu zvezdu, vrednu pažnje i medijskog pomena. Međutim, za omladinu našeg porekla koja živi i radi u Americi do sada nije bilo prilike da se pevački nadmeće i postane poznata široj javnosti.

Naime, od novembra meseca prošle godine, u Sjedinjenim Američkim Državama održava se muzička manifestacija “American Bosnian Idol”. U pitanju je takmičenje mladih talentovanih ljudi koji imaju priliku da pokažu svoje glasovne mogućnosti. Organizator ovog takmičenja i idejni tvorac je Ismet Kantarević, uspešni biznismen, koji je želeo da pruži priliku našim neafirmisanim pevačima koji žive u dijaspori. Pravo na učešće imaju svi kandidati koji su poreklom sa prostora bivše Jugoslavije.

american bosnian idol

Televizijski prenos takmičenja “American Bosnian Idol” trenutno ne postoji, ali kako smo saznali, realizacija je u toku, tako da nije isključeno da ćemo vrlo brzo i mi na domaćim prostorima biti u mogućnosti da pratimo pomenuto takmičenje. Do tada, snimke kandidata koji su učestvovali na audicijama možete pogledati na zvaničnom Jutjub kanalu “American Bosnian Idol”.

Ono što je posebno zanimljivo, predsednik tročlanog žirija je Anica Milenković, naša poznata folk pevačica koja već godinama živi i radi u Americi. Zajedno s njom, mlade talente ocenivaće Enes Dedić, poznati bosanski folk pevač, kao i Bojan Jovanović, klavijaturista po zanimanju.

anica milenkovic i bojan klavijaturista

Anica Milenković je bila veoma popularna 90-ih godina na domaćoj sceni. Pored nesvakidašnjeg vokala i velikog broja hitova koje je otpevala, Anica važi i za velikog šaljivdžiju, pa je stoga oduvek bila omiljena kod svojih kolega. Svi je pamtimo po atraktivnom izgledu i prirodnoj lepoti, a sada imamo priliku da je vidimo i u ulozi stručnog žirija, koja će kritički oceniti pevanje svakog kandidata.

Čitaj još  Halid Muslimović snima pesme na turskom jeziku!

Prvih troje najbolje plasiranih kandidata biće bogato nagrađeno. Treće mesto kao nagradu dobija na poklon snimanje jedne kompozicije, dok će drugo osvojeno mesto imati mogućnost da snimi dve kompozicije. Prvoplasirani takmičar pored tri pesme kojima će biti nagrađen, a koje će uraditi Dejan Filipović, dobiće i snimanje jednog spota, kao i plaćeno putovanje u Beograd gde će se odvijati snimanje. Takođe, pobednik će imati kompletnu podršku organizatora i članova žirija kako bi se popularnost proširila van prostora Amerike.

american bosnian idol 2015

Prva kvalifikaciona audicija za veliko finale takmičenja održaće se 28. februara u ‘Milenijum Holu’ u Evansdejlu, u Ajovi. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na email adresu: americanbosnianidol@gmail.com

Finale muzičkog takmičenja “American Bosnian Idol” biće održano 21. marta u Sent Luisu, u državi Misuri.

Pogledajte snimke nekoliko kandidata koji učestvuju u ovom takmičenju:

Ferid Bajrić – American Bosnian Idol

Adela Džebić – American Bosnian Idol

Mensur Mujanović – American Bosnian Idol

Samir Mali – American Bosnian Idol

izvor: www.FOLKOTEKA.org

3 comments

Leave a Reply