amira medunjanin

Amira Medunjanin priredila veče za pamćenje!

“Šteta što ovdje ne nastupam češće, jer Sarajevo je samo pet i po sati daleko. A i što ne pjevam neki pop ili rok, pa da se slikam onako sa bine da se vidi i publika. Još sam se lijepo i sredila. Ali ne ide to uz ovu muziku”, našalila se Medunjanin.

Puna Velika sala podgoričkog KIC-a “Budo Tomović” dočekala je pre tri dana bosansko – hercegovačku umjetnicu Amiru Medunjanin, a velikim brojem posjetilaca i sama je bila iznenađena.

amira medunjan podgorica

Ljubitelje sevdaha ona je razgalila još na početku otpjevavši “Imam jednu želju”. Nakon toga Amira je izrazila želju da se upale svijetla kako bi vidjela publiku i zamolila prisutne da pjevaju sa njom.

– Šteta što ovdje ne nastupam češće, jer Sarajevo je samo pet i po sati daleko. A i što ne pjevam neki pop ili rok, pa da se slikam onako sa bine da se vidi i publika. Još sam se lijepo i sredila. Ali ne ide to uz ovu muziku – našalila se Medunjanin i otkrila da je svrbi lijevi dlan, što je nasmijalo sve u sali.

Pjesmom “Stade se cvijeće rosom kititi” već je raspjevala i publiku koja nije štedjela glasa, a Medunjanin je sve bacila u sevdah kada je izvela “Sejdefu majka buđaše” i otkrila da je tu pjesmu mnogo voljela kad je bila mala.

amira medunjan publika podgorica

Kako je koncert odmicao tako se i atmosfera zahuktavala, a pravi “dernek” nastao je kada je zapjevala “Jovano Jovanke”, “Hajde Jano”, “Što te nema”, “Kiša pada, trava raste”

Čitaj još  Radiša Trajković Ðani: Prebili su me ko vola!

Gost na koncertu joj je bio harmonikaš Peđa Janković sa kojim je radila još 2012. u Londonu, a to veče su zajedno izveli “Još ne sviće rujna zora”. Za bis muzičarka je ostavila “Umjesto gluposti” Miladina Šobića i tako još jednom oduševila prisutne.

Amira je i ovoga puta priredila opušteno veče za pamćenje u kojem je sve bilo dopušteno, a pored pjesme nije falilo ni smijeha ni aplauza, ni suza.

izvor: Vijesti

Leave a Reply