Aleksandra Kovač trči maraton u spomen na majku

Krajem maja učestvuje u trci za pomoć obolelima od raka, a u čast njene mame Spomenke, koja je umrla u 52. godini.

Aleksandra Kovac

Aleksandra Kovač biće krajem maja jedan od učesnika čuvenog maratona u Edinburgu. Pop pevačica koja trenutno boravi na specijalističkim studijama u Velikoj Britaniji prihvatiće se velikog izazova kako bi pomogla deci koja boluju od raka. Trka ima poseban značaj za Aleksandru jer će svoje učešće posvetiti majci Spomenki Kovač, koja je preminula od ove opake bolesti.

– Danas bi bio njen 62. rođendan… Krajem maja trčim mini-maraton, ovde u Edinburgu, za pomoć obolelima od raka širom sveta, a u čast i sećanje na moju mamu Spomenku, koja je umrla od raka u 52. godini – napisala je Aleksandra Kovač na svom Fejsbuk profilu.

porodica Kovac

Spomenku ljudi uglavnom pamte kao suprugu jednog od najboljih kompozitora u nekadašnjoj Jugoslaviji Kornelija Kovača i kao majku Aleksandre, Kristine i Anje. Široj javnosti verovatno je manje poznato da je Spomenka napisala tekstove mnogih pesama Zdravka Čolića, Zlatka Pejakovića, Bisere Veletanlić, Kemala Montena, od kojih su neke postale antologijski hitovi, poput „Zlatni dan“, „Ove noći jedna žena“, Sanjam“ ili „Ti si mi u krvi“.

izvor: Kurir

Čitaj još  Sanja Maletić: Da se nisam udala, ne bih postala pevačica!

Leave a Reply