aleksandra kovac profi

Aleksandra Kovač: Čola nije hteo pesmu moje majke, a napravila je hit!

Pevačica je otkrila kako se dogodila čarolija pesme „Ti si mi u krvi” koju peva Zdravko Čolić.

Pevačica Aleksandra Kovač otkrila je kako je nastala legendarna ljubavna pesma Zdravka Čolića “Ti si mi u krvi”, koja se pevala širom bivše Jugoslavije i najavila turneju sa svojim ocem Kornelijem Kovačom.

Kornelije Kovač zaslužan je za mnoge hitove bivše Juge, od pesama za Zdravka Čolića i Bajagu, do Indeksa, Korni grupe i mnogih drugih. Ipak, jednu od najlepših ljubavnih pesama napisala je njegova pokojna supruga Spomenka Kovač.

aleksandra kovac sa majkom

Njihova ćerka Aleksandra je otkrila kako se dogodila čarolija pesme „Ti si mi u krvi” koju peva Zdravko Čolić.

– Ima priča koju je moj otac meni ispričao. Naime, moja majka u tom trenutku kad je pisala tu pesmu nije bila popularni pisac, bila je samo Kornelijeva supruga. Zdravko nije bio baš oduševljen time da ona piše tekst za njegovu pesmu, smatrao je da bi to možda trebalo da bude neko ozbiljniji. Onda je tata rekao: “Pa znaš šta, daj priliku Spomenki. Ako baš misliš da joj treba pomoć, neka Bajaga bude s njom da joj pomogne dok piše tekst” – počela je priču Aleksandra.

Čitaj još  Jelena Karleuša prigrlila đubretara

Srećom, Bajaga je radio na ostatku albuma, pa je ponudio svoju pomoć.

aleksandra kovac sa tatom

– Onda su se Bajaga i mama spojili, pričali celo jedno poslepodne i od toga nije ništa ispalo. Bajaga je rekao da njoj ne treba nikakva pomoć i ona je onda napisala tekst “Ti si mi u krvi”. Ali eto, zanimljivo je da i pored te sumnje i što nije bila etablirani tekstopisac, ona je napisala jedan antologijski tekst – ispričala je pevačica.

izvor: Dnevnik.hr

One comment

Leave a Reply