ado gegaj

Ado Gegaj: Zbog Bosanca sam plakao kao kiša!

“Rekao mi je da to ništa ne valja i da pođem kući kako bih dobro uvježbao „ovo, ono…”. Preplakao sam od Beograda do Sarajeva”, otkrio je Ado.

Nekada nije bilo lako doći do svoje prve singl ploče, odnosno LP albuma, pa makar važio i za dobrog pjevača. To je na svojoj koži osjetio i Ado Gegaj na početku svoje pjevačke karijere 1987. godine. Imao je sreću, kako kaže, da na samom startu dođe do Dragana Stojkovića Bosanca, ali ne i da „iz prve ruke” snimi album „Okreni moj broj”.

bosanac i aca lukas

Otpjevao je cijeli album. Bosanac je slušao i šutio. Kada je pomislio da je sve gotovo i da neće više ulaziti u studio, tim prije jer je mislio da je poznati harmonikaš i aranžer zadovoljan i da ga zbog toga nije prekidao, onim što mu je rekao nakon toga kao da ga je polio hladnom vodom.

– Rekao mi je da to ništa ne valja i da pođem kući kako bih dobro uvježbao „ovo, ono…”. Ma, ne mogu opisati kako sam se tada osjećao. Preplakao sam od Beograda do Sarajeva! Bilo mi je toliko krivo da je to i sada riječima neopisivo – priča Ado Gegaj svoja iskustva sa Bosancem.

Čitaj još  Sneki mesec dana uz bolesnu majku!

– Međutim, kasnije sam spoznao da je bio u pravu i da mi je to rekao u najboljoj namjeri. Drugi put je sve bilo drugačije, a ja sam napokon snimio svoj prvi album – prisjeća se nasmijani Ado.

izvor: Expres

One comment

Leave a Reply