aca lukas prebio novinara

Aci Lukasu preti robija zbog prebijanja novinara!

Posle veštačenja dokaza, protiv Lukasa podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje.

Folk pevač Aca Lukas odgovaraće za krivično delo nasilničkog ponašanja jer je preksinoć ispred svoje kuće drvenom motkom prebio foto-reportera „Srpskog telegrafa” Milana Lučića. Kako „Alo!” saznaje, ukoliko se dokaže da je Lukas kriv za batinanje, preti mu do pet godina zatvora, kolika je najveća kazna predviđena za ovo delo. Naime, prema našem krivičnom zakonu, za nasilničko ponašanje zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Lukas je nakon saslušanja pušten iz policije, a tužilac se juče, nakon svih prikupljenih dokaza, izjasnio da je reč o krivičnom delu nasilničkog ponašanja i da je podneta prijava protiv pevača.

Ono što je svakako najzanimljivije jeste to što je Lukas na saslušanju tvrdio da ga je Lučić prvi napao i da ga je udario pesnicom.

– Jedva pričam jer me boli glava. Dobio sam udarac i loše se osećam zbog toga… – izjavio je Lukas u nekoliko navrata u policijskoj stanici Voždovac.

On je u izjavi povodom privođenja rekao „da se ne oseća krivim jer je on prvi napadnut i da ima svedoka koji će to i potvrditi”.

– Dugo me već novinari prate. Korak ne mogu da napravim… Samo sam tražio da me ostave na miru. Naravno da sam se branio kada me je čovek prvi napao – samo su neke od rečenica koje je na saslušanju preksinoć izgovorio Lukas, koji je bio vidno uzrujan i dosta nepovezano pričao.

Svoju stranu priče izneo je i pretučeni Lučić.
– Samo sam radio svoj posao. Lukas je besan nasrnuo na mene. Udario me je desetak puta pesnicama u glavu. Bacio je moju skupocenu foto-opremu. Kada sam mu okrenuo leđa, on me je udario letvom iza vrata. Nisam ga udario jer sam razmišljao o svoje troje dece. Ipak, on će nakon svega morati da odgovara za batine i opremu koju mi je polomio – rekao je Lučić.

Čitaj još  Intervju Ana Bekuta: Mnogi su pohrlili na estradu a nije im tu mesto!

Podsećanja radi, Milan Lučić, fotograf „Srpskog telegrafa” je sa novinarom Markom Pantićem bio u utorak oko 19 časova ispred kuće folk pevača, gde je na javnoj površini obavljao svoj posao. U jednom trenutku iz kuće je istrčao Aca Lukas, koji je nasrnuo na njih, a foto-reportera je prebio palicom i pesnicama.

– Povrede na glavi nema, slike su lažne. Da li mislite da ja takvog medveda mogu da povredim? Kad sam video da je vrag odneo šalu, uzeo sam motku i, na svu sreću, samo jednom zamahnuo i njega promašio, a udario mog prvog komšiju, koji je došao da pomogne, odnosno da spreči tuču. On će to i da posvedoči. Tada mi je motka ispala i tu je bio kraj. Nisam prišao da ikoga napadnem fizički, napadnut sam ja – ispričao je pevač Aca Lukas.

izvor: www.FOLKOTEKA.org

One comment

Leave a Reply