aca lukas

Aca Lukas osniva fondaciju za lečenje: Bio sam u paklu droge, znam kako da pomognem

Poznati folk pevač u borbi protiv narkomanije

Odmah da se razumemo, ovo ne radim da bih oprao sebe, već zato što znam kakav je droga pakao i koliko se ljudi, pre svega mladih, bori sa tim i u kakvom užasu žive i oni i njihove porodice – kaže Aca Lukas, koji planira da do kraja godine osnuje fondaciju za lečenje narkomana, a potom i kliniku.

– Sigurno će se naći neki ljudi koji će ovo pogrešno shvatiti i reći: “Šta se ovaj Lukas petlja u to, pa on je oličenje toga protiv čega se sada bori!”. Upravo zbog toga što sam i sam imao problem sa drogom veoma sam kompetentan da govorim o tome i da na pravi način pomognem ljudima koji danas muče muku koju sam ja rešio. Ovo je prva stvar u životu koju radim, a da ja lično nemam nikakvu korist od toga – ističe Lukas i objašnjava da će zadovoljstvo i satisfakciju za uloženi trud imati čim vidi da se zahvaljujući njemu “bar jedno dete ili mlado biće oslobodilo tog poroka”.

On ističe da nismo ni svesni koliko je narkomanija uzela maha i smatra da statistički podaci prema kojima u Srbiji ima 170.000 narkomana nisu tačni jer “broj je, nažalost, mnogo, mnogo veći!”

U ekskuzivnom razgovoru za “Blic”, na pitanje da li je zaista moguće izlečiti se i koliko je to teško, Aca kroz uzdah kaže:

– Teško je, ali je moguće. Ja doduše nisam koristio heroin i nisam imao tu vrstu propadanja organizma, mozga… svega. Ali, kao čovek u ozbiljnim godinama koji ima decu, shvatio sam da je to bolest i da moram da se izvučem. I izvukao sam se – kaže on.

Na ideju da organizuje ovu fondaciju, Lukas je došao nakon što je pevaču Dadu Glišiću pomogao da prestane da se drogira.

Čitaj još  Danijela Vranić se vratila alkoholu!

– Baš sam ga pre dva dana sreo u Banjaluci, vidim da se oporavio i mnogo mi je drago zbog toga. Kako sam mu pomogao? Pričao sam sa njim, savetovao ga i zajedno sa Cecom Ražnatović pomogao mu da kupi implant blokator. Sad kad vidim da je to urodilo plodom, rad sam mnogima da pomognem – priča Lukas.

On već razgovara sa nadležnim ministarstvima da država stane iza ovoga, a da se od novca donatora otvori klinika i angažuju dobri lekari. Aca želi i da obezbedi besplatne blokatore.

– Oni su veoma efikasni, a užasno su skupi, koštaju po tri, četiri hiljade evra, pa čak idu i do osam hiljada – objašnjava Aca.

Koncert na „Marakani“
Deo novca koji će zaraditi od koncerta na „Marakani“ 8. juna, Lukas će uložiti u fond za lečenje narkomana. Interesovanje za njegov nastup je ogromno, a 25.000 ulaznica rezervisano je i pre puštanja u prodaju na sajtu „eventima“ po ceni od 500 do 1.100 dinara.
Pomogao Dadu Glišiću da se izvuče sa dna

Leave a Reply