knez sa zeljkom na evrosongu

Željko Joksimović piše pesmu Knezu za Evrosong!

Poznati kantautor piše kompoziciju s kojom će se naši susedi predstaviti na Evrosongu u Austriji.

Željko Joksimović po šesti put ide na Evrosong! Srpski kantautor prihvatio je poziv crnogorske delegacije da napiše kompoziciju s kojom će se njihov predstavnik Nenad Knežević Knez takmičiti u Beču na evropskoj muzičkoj manifestaciji, koja će trajati od 19. do 23. maja.

Lane će zajedno s Knezom pokušati ono što u svoja prethodna četiri takmičarska puta nije uspeo – da konačno stane na tron. On ima veliki motiv pošto mu je pobeda skoro uvek izmicala za dlaku!

– Tačno je da sam dobio poziv od Crnogoraca i to je za mene veliki izazov. Svake godine dobijam mnogo poziva da pišem kompoziciju za Pesmu Evrovizije. Tako je bilo i ove, i to sam dobio poziv od tri zemlje. Iako sam u završnoj fazi rada na svom novom albumu, ponuda od Crne Gore jeste nešto što nisam mogao da ne prihvatim – potvrdio je Joksimović.

Bogat opus

Inače, Željko je prvi put predstavljao Srbiju na Evroviziji 2004. godine u Turskoj kao izvođač i kompozitor, kada je osvojio drugo mesto s pesmom „Lane moje“.

Zeljko Joksimovic - Ucesca na evroviziji do 2014

Kao kompozitor učestvovao je još dva puta, 2006, kada je napisao kompoziciju „Lejla“ za predstavnika BiH Harija Varešanovića, koji je završio na trećem mestu, i 2008, kada je radio pesmu „Oro“ za Jelenu Tomašević, koja je zauzela osmo mesto. Te godine Srbija je ujedno bila i zemlja domaćin, a Joksimović se pojavio u ulozi voditelja zajedno sa sadašnjom suprugom Jovanom. Peti put ovaj evrovizijski veteran pojavio se ponovo kao izvođač 2012. s numerom „Nije ljubav stvar“ i osvojio treće mesto.

Čitaj još  Saška Karan sa kriglom piva!

Ekipa iz regiona

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem Evrosongu je Bojana Stamenov, koja će boje naše zemlje braniti pesmom „Ceo svet je moj“. U ime Makedonije predstaviće se Daniel Kajmakoski, kome je Joksimović bio mentor u „X faktoru“, dok je jedna od potencijalnih predstavnica za Sloveniju Jana Šušterčič, bivša pevačica grupe „Neverne bebe“. Hrvatska i BiH su ove godine odustale od učešća iz finansijskih razloga.

izvor: Kurir