zeljko bebek sa viskijem

Željko Bebek u Sarajevu snimao spot “Kaldrma”

Pljusak i vjetar nisu poremetili planove

Treći videospot s albuma Željka Bebeka “Kad poljubac pomiješaš sa vinom” je na pomolu. Kadrove za “Kaldrmu” u saradnji s “Hayat Productionom” pjevač je snimio prekjučer u Sarajevu. Ekipu na terenu tokom cijelog dana pratilo je loše vrijeme koje, na svu sreću, nije mnogo utjecalo na radnu atmosferu te su snimljene sve predviđene scene.

Snimanje se odvijalo u starogradskoj ulici Na varoši, zatim u Mjedenici, a jedan dio spota realiziran je u ambijentu Svrzine kuće.

– Radili smo na pljusku, ali nas to nije ometalo. Bilo nas je desetak na setu i bili smo izuzetno raspoloženi. Mislim da je na pomolu lijep video kao što je i “Kaldrma” lijepa ljubavna pjesma – kaže Bebek.

Za razliku od spota “Dernek” koji je objavljen prije pet dana, i u kojem se uz Sarajliju sa zagrebačkom adresom pojavljuje skupina mladića i djevojaka, ovoga puta radnju je iznijela manekenka Sonja Zekić.

– Pripala joj je glavna ženska uloga i sjajno ju je odigrala – tvrdi Bebek.

Spot “Kaldrma” bit će objavljen u aprilu, a reditelj Anis Mujanović poručuje da još nije sve gotovo.

– Birali smo lokacije koje na najbolji način oslikavaju duh starog Sarajeva i život na kaldrmi, i pored kiše i hladnog vjetra istrajali smo u našoj namjeri. U narednim danima očekuje nas snimanje na Sedam šuma – kaže Mujanović.

Čitaj još  Milena Ćeranić konačno progovorila o Dašiću!

Veliki koncerti na jesen

Promocija albuma kojim je Bebek prekinuo dugogodišnju diskografsku pauzu se nastavlja, a osim snimanja spotova, počele su pripreme i za koncertnu sezonu.

– Ovo je trenutak kada sam potpuno posvećen svom posljednjem CD-u, a na binu ću, vjerovatno, prvo stati u Opatiji, dok su veliki koncerti u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu planirani za početak jeseni – poručuje legendarni pjevač.

Facebook komentari

Leave a Reply