Suzana Mancic

Zbog veštačkih kukova izbačena Suzana Mančić iz aviona

SUZANA MANČIĆ LJUTA: Izbačena sam iz aviona jer imam veštačke kukove
Mančićevoj na aerodromu tražili nalaz lekara kao dokaz da je operisana, ali ga ona nije imala, pa nije puštena u letelicu

Suzana Mančić je pre dva dana na aerodromu „Nikola Tesla“ udaljena sa leta za Atinu jer nije kod sebe imala lekarski nalaz koji potvrđuje da ima ugrađene metalne implante u oba kuka.

– Trebalo je da idem u Atinu, ali sam sprečena zbog budalaštine. Tražili su mi papir koji potvrđuje da imam veštačke kukove, a pošto ga nisam imala, nisu mi dali da prođem. Skidala sam cipele, nakit i sve što sam imala od metala na sebi, ali oni su bili uporni. Zamolila sam ih da pozovu lekara da me pregleda u kabini jer na to imam pravo kao putnik, ali su me odbili. Zahtevali su da moj doktor na njihov mejl pošalje otpusnu listu iz bolnice, ali to je nemoguće jer sam jednu operaciju imala pre četiri godine, a drugu pre dve – otkriva Suzana i dodaje:

– Trpela sam njihovo maltretiranje i zbog toga sam napravila frku. Zvala sam direktora i šefa obezbeđenja, ali niko nije hteo da mi se javi na telefon. Dispečer je pokušao da mi pomogne, ali, nažalost, bez rezultata. Tresla sam se od nervoze. Propala mi je karta, a što je najgore, niko se nije upitao da li sam u Grčku putovala poslovno ili privatno. Mogu da ih tužim i tražim račun za putne troškove i promenu planova, ali odustajem, mada imam pravo na to – rekla je Mančićeva.

Čitaj još  Goca Tržan pokazala trudnički stomak?!

Aerodrom Nikola Tesla
U SKLADU S PROPISIMA

– Ukoliko putnik ima ugrađen metalni implant, obavezno je da poseduje medicinsku dokumentaciju bez koje nije moguć ulazak u čekaonicu na aerodromu. Na sajtu aerodroma „Nikola Tesla“ može se naći link sa informacijama o svim bezbednosnim kontrolama na aerodromu. Kako kupovina avio-karte predstavlja vrstu ugovorne obaveze između putnika i avio-kompanije, putnici sve dodatne informacije treba da potraže u kompaniji, koje se staraju o detaljima i propisima koji se primenjuju na aerodromu Beograd, kao i na aerodromima destinacija – rečeno nam je u PR službi beogradskog aerodroma.

 

(M. D.)