Vlado Georgiev povukao ostavku u Sokoju!

Kantautor usmeno saopštio da napušta mesto potpredsednika Upravnog odbora, a onda se pojavio na sednici kao da se ništa nije dogodilo.

Vlado Georgiev

Vlado Georgiev i dalje je potpredsednik Upravnog odbora Sokoja iako je početkom februara podneo usmenu ostavku na sednici Skupštine Organizacije muzičkih autora. On se brzo predomislio, pa je povukao ostavku. Tačnije, nijednog trenutka nije pismenim putem obavestio Upravni odbor da želi da izađe iz tog udruženja. Zato njegova ostavka i nije uzeta u razmatranje, a on se ponaša kao da se ništa nije dogodilo.

– Vlado ostavku nije podneo u pisanoj formi, tako da članovi Upravnog odbora Sokoja nisu mogli da je uvaže. On će ostati u organizaciji do avgusta, kada će se birati novo rukovodstvo. Georgiev neće moći ponovo da bude izabran jer mu je ovo drugi mandat. To što se vratio u Sokoj i pored najave da ga napušta izazvalo je gnev kod pojedinih članova. Georgiev će nastaviti i dalje da prima mesečnu naknadu od oko 40.000 dinara, a mnogi komentarišu da je baš to razlog što nije ostao dosledan svojim rečima – kaže izvor koji je prisustvovao sednici UO.

Vlado se pojavio na poslednjoj sednici, što je iziritiralo mnoge članove Sokoja. Podsetimo, pre nešto više od mesec dana crnogorski pevač je ponudio ostavku jer se na zasedanju takozvanog plenuma povela burna rasprava o načinu na koji se vrši isplata honorara autorima. Glavna tema sednice bio je loš sistem funkcionisanja Sokoja i Georgiev kao glavni akter priče u vezi s prijavljivanjem dodatnih košuljica (broja emitovanja pesama na osnovu koji se isplaćuju godišnje tantijeme, op. aut.).

Čitaj još  Halid Bešlić sa kolegama pomaže nastradalima od poplava!

Vlado Georgiev

– Georgiev je podneo ostavku na članstvo u Upravnom odboru, o kojoj će se odbor izjasniti na prvoj sledećoj sednici. Njegovo obrazloženje je da ne želi da uvlači Sokoj u svoje privatne stvari, misleći pre svega na lične sukobe s pojedinim novinarima – rekao je Petar Stokanović, kompozitor i predsednik Nadzornog odbora Sokoja.

Članovi UO nisu bili raspoloženi da komentarišu dešavanja na poslednjoj sednici, a ni Georgiev nije odgovarao na pozive novinara.

izvor: Kurir