humanitarna akcija na RTS

Večeras na RTS-u velika humanitarna akcija prikupljanja pomoći

Najpoznatiji sportisti, muzičari, glumci Srbije odgovaraće na telefonske pozive gledalaca, a svaki poziv ili SMS poruka biće direktna donacija za ugrožene u poplavama.

Radio-televizija Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, večeras od 21 čas organizuje nacionalnu dobrotvornu akciju “Teleton – za poplavljenu Srbiju”. Cilj akcije je prikupljanje sredstava za pomoć žrtvama poplava u Srbiji. Tokom akcije “Teleton – za poplavljenu Srbiju” građani će moći da se uključe u dobrotvornu akciju i daju svoj doprinos pozivanjem humanitarnog telefonskog broja. Svaki telefonski poziv biće direktna donacija.

Gledaoci će moći da razgovaraju preko telefona sa onima koje nemaju priliku da sretnu u svakodnevnom životu i da ih pitaju o svemu što žele. Dok budu razgovarali sa gostima u studiju, gledaoci će istovremeno biti i humani – svaki poziv ili poruka biće direktna donacija, odnosno doprinos za pomoć ugroženima od nedavnih poplava.

Gosti u studiju biće visoki funkcioneri Vlade Republike Srbije, predstavnici verskih zajednica, Gorske službe spasavanja, ronilaca, članovi i volonteri Crvenog krsta Srbije, ali i ugledne ličnosti kulturnog, sportskog i javnog života Srbije. Odazvale su se i brojne kompanije i institucije.

Gosti „Teletona” RTS-a su: Vlade Divac, Andrija Prlainović, Mateja Kežman, Milica Mandić, Vanja Grbić, Saša Đorđević, Andrea Lekić, Saša Bošković, Dejan Tomašević, Nataša Kovačević, Slaviša Stojanović, Lazar Ristovski, Branko Kockica, Radoš Bajić, Nedeljko Bajić, Nenad Okanović, Marko Živić, Nele Karajlić, Milan Vasić, Nebojša Ilić Cile, Ivan Zekić, Predrag Vasić, Nina Janković, Tamara Dragičević, Nataša Ninković, Dragan Bjelogrlić, Dragan Jovanović, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Nebojša Glogovac, Bane Trifunović, Ivan Bosiljčić, Bojan Perić, Dušan Kovačević, Dragana del Monako, Bojan Suđić, Slobodan Trkulja, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Kaliopi, Miroslav Ilić, Lepa Brena, Nikola Rokvić, Ivana Jordan, Zoran Simjanović, TV lica Javnog medijskog servisa Srbije i mnogi drugi.

Čitaj još  Severina izmišlja nove trendove?!

U muzičkom delu programa “Teleton” RTS-a učestvovaće: Big bend RTS-a, Vasilisa, Bora Dugić, Dejan Cukić i Nikola Čuturilo.

Iznos svih poziva humanitarnog broja telefona iz fiksne telefonije i sva tri mobilna operatera je 60 dinara, a toliko je i svaki minut razgovora.

Gledaoci Satelit RTS-a, to jest dijaspora, moći će da se uključe i donacijama u skladu sa mogućnostima jer je Vlada Srbije omogućila uplate humanitarne pomoći žrtvama poplava u Srbiji putem Pej-pal servisa iz 193 zemlje i regiona.

Sve pristigle donacije biće upućene direktno na namenske dinarske i devizne račune, koje je Vlada Republike Srbije otvorila za humanitarnu pomoć stradalima u poplavama.

Pored intervjua i uključenja gledalaca, muzičkih numera, novinari RTS-a pripremili su i televizijske izveštaje i reportaže u vezi sa poplavama u Srbiji.

Voditelji u studiju RTS-a na Košutnjaku biće Maja Nikolić i Vladimir Jelić.

Od sedam dosadašnjih izdanja “Teletona” RTS-a, šest je bilo posvećeno pomoći deci, a jedan žrtvama zemljotresa u Kraljevu. Ovo je osma humanitarna akcija koju organizuje Medijski javni servis Srbije.

izvor: Telegraf