Ubice sexa

Ubice seksa su…

Ovo su glavne ubice redovnog seksa – ne puštajte ih u krevet!

No sexU početnim fazama veze nije teško naći vreme i način za redovan seks. Nažalost, kako vreme prolazi mnogim je parovima, koji su dugo vremena zajedno, seks zadnja stvar na pameti.

Intimnost u vezi je važna, ali mnogi parovi uz pretrpane dnevne rasporede sve ređe pronalaze vremena za seks i intimnost. Donosimo vam četiri najveća krivca za sabotažu seksualnog života i savete šta možete učiniti da vam potpuno ne ‘ubiju’ želju za seksom.

Iscrpljenost
Nakon dugog i napornog radnog dana mnogima je teško da odvoje vreme za seks. Iscrpljenost negativno utiče na seksualnu želju. ‘Možda ne zvuči privlačno, ali izrada rasporeda za seks može biti od koristi’, savetuje ekspert za veze Andrea Sajrtaš. ‘Izaberite dane u nedelji kada ćete se posvetiti jedno drugome. Nemojte odustati od zavođenja, šaljite jedno drugom seksi poruke i budite kreativniji u spavaćoj sobi kad ste zajedno’, savetuje.

Pretrpan raspored
Zbog suprotnih smena ili neusklađenog ‘seksualnog sata’ ponekad je teško redovito imati seks. Umesto da izbegavate seks pokušajte da se dogovorite Možda vam više odgovara jutarnji seks od večernjeg pa to i predložite drugoj polovini.

Ne osećate se poželjno
Odnos prema vlastitom telu i to kako se osećate u vlastitoj koži može znatno da menja seksualni život. Volite svoje telo i nemojte dozvoliti da vaša intimnost pati zbog toga što ne vidite telo supermodela kad se pogledate u ogledalo.

Čitaj još  Parovi: Ružica priznala: Imala sam seks sa Tijanom Ajfon! (VIDEO)

Dosada u spavaćoj sobi
‘Najbolji način da održite strast u braku i vezi je da znate šta volite i šta vas uzbuđuje i izvan vašeg braka ili veze. Kada ste uzbuđeni zbog života i raznih mogućnosti tu ćete energiju preneti i na vaš odnos’, savetuje Andrea Sajrtaš. Puno je toga šta može negativno da utiče na seksualnu želju, a najbolje što možete da uradite, bez obzira na uzrok, je komunikacija. ‘Možda imate različite seksualne apetite i preferencije, ali važno je da o tome otvoreno razgovarate kako se ne bi dogodilo da imate nedelje i mesece bez seksa. Ustanovite u čemu je problem i rešite ga što pre, savetuje Andrea.