aleksa jelic beovizija

Tužbe sa svih strana zbog pesme Alekse Jelića (VIDEO)

“Pred kraj „Operacije Trijumf“ demo numere koju je sad pevao Aleksa Jelić snimio je Ðorđe Gogov. Odneo je snimak direktoru „Imoušna“ Goranu Stamenkoviću. Niko mi se nikad nije javio”, kaže Graja.

Kompozitor Vladimir Graić Graja ogorčen je zbog tvrdnji Marije Mihajlović da je Aleksi Jeliću dao staru pesmu „Vodi me“, koju je ovaj pevač izveo na nacionalnom izboru za srpskog predstavnika na Evroviziji.

Ona je optužila autora koji stoji iza numere „Ceo svet je moj“, sa kojom će Bojana Stamenov braniti boje Srbije na ovoj manifestaciji u Beču od 19. do 23 maja, da je Jeliću podvalio numeru koju je izveo Ðorđe Gogov, učesnik „Operacije Trijumf“, 2008. godine. Graja odbacuje optužbe i tvrdi da mu je pesma ukradena, a da je Gogov samo jedan od izvođača koji je otpevao demo-snimak.

vladimir graic graja

– Zvali su me sa RTS jer se Aleksa bunio da sam mu dao pesmu koja je izvedena. Išao sam na sastanak. Neko je postavio snimak iz kuće u kojoj su bili smešteni učesnici tog šoua na kome se s razglasa čuje sporni demo-snimak. Pesma nije emitovana čak ni u programu. Moje pravo je povređeno ako je pesma ikada i emitovana. Čuo sam da je snimak bio i na Jutjubu. Nemam veze s tim. Nikome nisam dao prava da koristi pesmu. Ona mi je ukradena i iskorišćena u svrhu za koju nije pravljena. Nisam nikom dao pravo prvog emitovanja. Mi smo pravna država i zbog svega što se desilo podneću tužbu. Nemam ugovor, niti sam bilo kome nešto obećao – tvrdi Graić.

On objašnjava kako je pesma završila kod Gogova.

– Saša Milošević Mare i ja smo tu pesmu pisali za crnogorskog pevača Stefana Filipovića. Pred kraj „Operacije Trijumf“ zvao me je menadžer Dejan Petrešević da ponudim pesmu nekom od učesnika. U igri da je otpevaju bili su Ðorđe i Sajko. Ðole je snimio pesmu u decembru i 2008. i poneo ju je da je čuje direktor „Imoušna“ Goran Stamenković i odluči da li je uzima ili ne – kaže Graja i dodaje:

marija mihajlovic o beoviziji

– Niko mi se nije javio da je uzeo pesmu. Sad sam je našao i Aleksa mi je pao na pamet. On je dobio originalni snimak i zajedno s Leontinom je promenio tekst. Nikad nisam dao dozvolu da se ona emituje. Puštena je na nekoj žurki. Član sam Upravnog odbora Sokoja i dobro znam šta su autorska prva – zaključuje Graja.

Čitaj još  Premijera spota: Mogul bend - "Ja volim ritam" (OFFICIAL VIDEO 2014)

Marija Mihajlović napujdala Aleksu Jelića protiv Graje

Graić je najviše ljut na Mariju Mihajlović, koja, kako kaže, protiv njega priča već nekoliko meseci.

– Aleksu je protiv mene napujdala Marija Mihajlović. Ona se iz nepoznatog razloga ostrvila na mene. Nikad nismo ni sarađivali. Samo mi je nekoliko puta pevala prateće vokale krajem devedesetih. Za svoj posao bila je uredno plaćena – ističe Graja.

Aleksa Jelić: Tužiću Graju i Leontinu za prevaru!

Aleksa Jelić, koji je bio u finalu izbora za srpskog predstavnika na Evrosongu, tužiće Vladimira Graića Graju i Leontinu Vukomanović jer su mu dodelili, kako tvrdi, staru pesmu. Naime, još dok je takmičenje trajalo, Marija Mihajlović je na Fejsbuku prenela komentar da je pesmu pre sedam godina izveo Đorđe Gogov na televiziji, što je šokiralo Jelića, koji je odlučio da se obračuna sa autorima numere.

– Hvala Graiću i Leontini što su me lagali i prevarili, stručni tim će se njihovim delima pozabaviti, sastanci su već u toku. Ja imam sva prava, zakon je na mojoj strani, a neko mora da odgovara za ovu sramotu – ispričao je Aleksa Jelić.

djordje gogov fejsbuk

– Graja je mogao da kaže da ne zna da je ranije izvođena, pre objave snimka na Jutjubu, a sada je to smešno. To je bezobrazluk, nisam ni mogao da zamislim da će mi se ovo dogoditi, ali hvala divnim ljudima koji su mi snimak predali iz privatne arhive, tako da je dokaz postoji i neće nestati – ogorčen je pevač.

– Ja sam prevaren i izigran, zloupotrebili su moj lik i delo, moj entuzijazam prema muzici, sve ono što se godinama gradio i osudili me na trku koja je unapred izigrana – tvrdi Aleksa.

Poslušajte spornu pesmu:

izvor: Kurir, Alo, www.FOLKOTEKA.org