lepa lana danas

Šta radi danas Lepa Lana?! (FOTO)

Zbog pretnji da će joj ubiti sina, prestala je da peva i sa suprugom se preselila u Ameriku.

Pevačica Gordana Adamov (50), kojoj je legendarni voditelj Milorad Ilić Minimaks nadenuo nadimak Lepa Lana, 1983. godine bila je jedna od najpopularnijih pevačica bivše Jugoslavije, pandan Lepoj Breni i vlasnica brojnih hitova, a onda je krajem osamdesetih nestala sa javne scene. Nikada više nije snimila nijedan album, a sada, prvi put posle 25 godina, progovorila je o razlozima koji su je naterali da prekine karijeru na vrhuncu uspeha i ode u Ameriku. Povremeno dođe u Kikindu, gde živi njen sin Aleksandar (34).

– Te davne 1983. godine snimila sam svoj prvi album ‘Ja sam Lana’, a za to je najzaslužniji Milutin Popović Zahar, koji me je i otkrio. On se posvađao sa Lepom Brenom i ‘Slatkim grehom’, prekinuo saradnju s njima, pa je kao pandan Lepoj Breni otkrio mene, a nadimak Lepa Lana nadenuo mi je pokojni Minimaks. Posle prvog albuma i uspeha koji sam doživela, povukla sam se sa javne scene, a najveći razlog tome bile su otvorene pretnje kolege koji je rekao da će ubiti i mene i moje dete ako ne prestanem da snimam albume. Taj čovek mi je otvoreno pretio, a sada kada se sretnemo, on je sav divan, čak me i zagrli. Jednostavno, nisam trpela autoritete, imam stav i karakter koji nije mogao da podnese naređenja. Sve sam prekinula i otišla u Ameriku – rekla je Gordana Lana Admov.

Njena pojava na estradi trebalo je da zaseni slavu Lepe Brene i od nje napravi njenu glavnu konkurenciju. Njih dve su bile u odličnim odnosima.

– Upoznale smo se u hotelu ‘Narvik’, u kome je ona započela svoju karijeru i u to vreme bila je ono što je narod u Srbiji voleo, rasna žena sa svim atributima. Bila je divna i lepo smo se slagale. Nisam želela da me porede s njom, želela sam da budem drugačija, bila sam svoja. Kada se sretnemo, lepo se ispričamo – dodaje Lana.

Čitaj još  Vlada Stanojević 'pretukao' Anu Mariju zbog reklame?!

Lepa Lana

Gordana Adamov nikada nije prestala sa pevanjem.

– Od 1996. godine nastupam i u Americi i u Srbiji. Smatram da je radost svakog čoveka da do kraja života radi posao koji voli. Radim sa suprugom koji svira harmoniku. Moj život ne bi imao smisla kada bih radila nešto što ne volim – tvrdi pevačica, koja najveću podršku ima od sina i supruga, sa kojim je proslavila 35 godina braka.

Uprkos činjenici da će postati baka i da stari, Lani godine ne smetaju.

– Ne plaši me saznanje da starim. Verujte, nisam skromna i radujem se sitnicama i godinama koje dolaze. Ne žalim za godinama, starim, ali imam mnogo energije. Život je kao ping-pong, ako pozitivno mislite, pozitivno će vam se i vratiti – kaže Lepa Lana.

– Volim i poštujem svoje kolege, uprkos tome što više nisam na estradi. Ne moram da snimam da bih bila u kontaktu sa kolegama, viđam se sa njima i na nastupima. Lepu Lukić često srećem, videle smo se skoro i u Americi, u kontaktu sam i sa Miroslavom Ilićem – rekla je Goradana Adamov.

izvor: Alo (arhiva)