sladjana milosevic foto

Slađana Milošević razočarana statusom umetnika!

“Molim elitnu gospodu, da, dok u ovom i u drugim životima budu čekali nagradu viteza, napišu novu teoriju, samo njihove kulture”, napisala je Slađana.

Kada je pre nekoliko dana Goran Bregović bio nagrađen od strane francuske Vlade ordenom Umetnosti i književnosti u rangu viteza, koji mu je uručila ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, bio je to dovoljan povod da se naši umetnici zapitaju kakav je njihov status u svojoj državi.

goran bregovic francuski odren

Jedna od prvih koja je reagovala, naša velika umetnica i nesvakidašnji muzički talenat, Slađana Milošević, oglasila se povodom tog događaja na svom Fejsbuk profilu. Prenosimo vam njen komentar u celosti:

“Stvari se komplikuju:

– Ministarstvo kulture RS, estradu odbacuje kao svoj domen i odbija da se njome bavi.
– Ministarstvo kulture traži ukidanje Nagrada za doprinos kulturi (zvanih “nacionalna penzija”) svim dobitnicima.
– Mileta Prodanović iz Nacionalnog saveta za kulturu (nastalog na moju inicijativu) mene, koju naziva “rok umetnicom” svrstava u estradu. Uz nekakve nerazumljive optužbe na račun premijera zemlje Srbije, koji je navodno predlagao da mi se dodeli nagrada, na šta inače, ima legalno pravo, indirektno podržava ukidanje nagrada.

sladjana milosevic

– Vlada Francuske, legalno predlaže Gorana Bregovića, “estradnog muzičara” za nagradu, za poseban doprinos kulturi, i dodeljuje mu rang viteza. Čestitam kompozitoru!
U zaključku: da li onda meni treba ukinuti srpsku nagradu i dodeliti mi nagradu-titulu Princeze nekog drugog sveta, jer u ovome, srpskom, moja estradna reč nije stvorila dovoljno čuda?

Čitaj još  Nikolija i Relja snimljeni zajedno u gradu (VIDEO)

Molim elitnu gospodu, da, dok u ovom i u drugim životima budu čekali nagradu viteza, napišu novu teoriju, samo njihove kulture.”

izvor: www.FOLKOTEKA.org