sladjana milosevic foto

Slađana Milošević razočarana statusom umetnika!

“Molim elitnu gospodu, da, dok u ovom i u drugim životima budu čekali nagradu viteza, napišu novu teoriju, samo njihove kulture”, napisala je Slađana.

Kada je pre nekoliko dana Goran Bregović bio nagrađen od strane francuske Vlade ordenom Umetnosti i književnosti u rangu viteza, koji mu je uručila ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, bio je to dovoljan povod da se naši umetnici zapitaju kakav je njihov status u svojoj državi.

goran bregovic francuski odren

Jedna od prvih koja je reagovala, naša velika umetnica i nesvakidašnji muzički talenat, Slađana Milošević, oglasila se povodom tog događaja na svom Fejsbuk profilu. Prenosimo vam njen komentar u celosti:

“Stvari se komplikuju:

– Ministarstvo kulture RS, estradu odbacuje kao svoj domen i odbija da se njome bavi.
– Ministarstvo kulture traži ukidanje Nagrada za doprinos kulturi (zvanih “nacionalna penzija”) svim dobitnicima.
– Mileta Prodanović iz Nacionalnog saveta za kulturu (nastalog na moju inicijativu) mene, koju naziva “rok umetnicom” svrstava u estradu. Uz nekakve nerazumljive optužbe na račun premijera zemlje Srbije, koji je navodno predlagao da mi se dodeli nagrada, na šta inače, ima legalno pravo, indirektno podržava ukidanje nagrada.

Čitaj još  Jelena Broćić oduševila publiku u Melburnu

sladjana milosevic

– Vlada Francuske, legalno predlaže Gorana Bregovića, “estradnog muzičara” za nagradu, za poseban doprinos kulturi, i dodeljuje mu rang viteza. Čestitam kompozitoru!
U zaključku: da li onda meni treba ukinuti srpsku nagradu i dodeliti mi nagradu-titulu Princeze nekog drugog sveta, jer u ovome, srpskom, moja estradna reč nije stvorila dovoljno čuda?

Molim elitnu gospodu, da, dok u ovom i u drugim životima budu čekali nagradu viteza, napišu novu teoriju, samo njihove kulture.”

izvor: www.FOLKOTEKA.org