sanja dolezal i rajko dujmic

Sanja Doležal: Rajka Dujmića ne želimo na turneji zbog narkotika!

Bend je navodno od Rajka tražio da se pismeno obveže kako će tokom koncerta u Beogradu biti “čist”. Dujmić im to nije htio da potpiše i razišli su se.

Muzičar i osnivač benda Rajko Dujmić (60) neće doći sa Novim fosilima na oproštajni koncert u Beogradu 25. oktobra jer nije hteo da potpiše da neće koristiti drogu tokom oproštajne turneje.
Naime, Novi fosili Dujmića više ne žele u bendu jer ne mogu da računaju na njega.

– Zbog teške Dujmićeve bolesti odlučili smo da neće raditi u grupi. Naime, poznato je da Rajko već tridesetak godina vodi bitku sa zavisnošću zbog koje smo se razišli 1991. pošto je odbio odlazak na lečenje – složili su se Sanja Doležal (51), Marinko Colnago (72) i Vladimir Kočiš Zec (66).

– Nažalost, Rajkovo je stanje takvo da posle prisilne hospitalizacije u bolnici Vrapče ne može da ispuni dogovorene obaveze. Žao nam je zbog toga. I dalje ćemo ga podupirati u nastojanjima da se oporavi i ozdravi – rekli su članovi zagrebačkog benda.

Dujmić tvrdi da zna da nije svetac i svestan je da im je dosta zagorčavao život.

– Sve te koncerte, otkako su otišli Đurđica Barlović, Slobodan Momčilović Moka i Nenad Šarić, trebalo je izdržati. U bendu mi govore da sam bolestan, da nisam normalan. A zašto onda pevaju moje pesme? Mislio sam da će ova oproštajna turneja biti dostojna pokojnih članova benda i prevario sam se – rekao je ogorčeni Dujmić.

Čitaj još  Džej Ramadanovski ispalio publiku u Banjaluci!

Rajku je ovo drugi put da se razilazi s bendom. Početkom 90-ih muzičar je s pevačicama Natašom Belošević i Jelenom Fošner pokušavao Fosilima vratiti stari sjaj. Svirao je i u 4 asa, ali je sve je to bilo kratkog veka. Novi fosili su se u nekadašnjem sastavu okupili 2005. I tada je Dujmić prolazio kroz teško razdoblje. Uhvatili su ga su ga zbog posedovanja grama kokaina, a on je tvrdio da su mu podmetnuli.

izvor: 24sata.hr