Era Ojdanic

Policija će saslušati Erinu maloletnicu

Iako Era Ojdanić (66) sada negira svoju vezu sa maloletnicom, ističući da je sve to rekao zarad šoua i da bi bio popularniji u medijima, proces protiv njega se vodi.

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet povodom njegove izjave da je bio u vezi s maloletnicom.

– Operativci MUP-a su pronašli devojku Slađanu Vukašinović (26), koja trenutno živi u Švajcarskoj, koja će biti saslušana za nekoliko nedelja. Ona će zbog ovog slučaja doputovati u Srbiju. Nakon njene izjave, MUP će vratiti predmet u Više tužilaštvo i nastavljamo sa procesom – rekli su nam juče u Tužilaštvu.

Čak i ako devojka koja je bila u navodnoj vezi sa Erom Ojdanićem na saslušanju u policiji negira vezu, postupak se nastavlja.

– Ona je ključni svedok kao oštećena, ali ima još dosta svedoka koji se u ovom postupku moraju ispitati i saslušati. Da ne bismo prejudicirali i govorili o tome šta bi bilo, kad bi bilo, sačekajmo da vidimo šta će ona reći. Proces će trajati dugo, ovo je tek početak – rekli su nam u Višem tužilaštvu.

Iz odeljenja MUP za krvne i seksualne delikte su nam potvrdili da na predmetu rade.

Zatvor za seks sa maloletnicom…
Prema važećem krivičnom zakonu Srbije, devojčice od 14 do 16 godina starosti smatraju se mlađim maloletnicama i seksualni odnosi sa njima, osim ukoliko se ne radi o osobama njihovog ili približnog uzrasta, su kažnjivi bez obzira da li su ostvareni uz njihov pristanak ili ne.

Čitaj još  Daria Stanojević pokazala seksi telo!

Šta je pedofilija?
Pedofilija je grčka reč kojom se označava polna nastranost, odnosno seksualna sklonost prema deci istog ili suprotnog pola. U rečniku se može pronaći definicija da je pedofilija naziv za primarnu ili polnu privlačnost koju odrasle osobe osećaju prema deci. Osoba koja oseća takvu privlačnost se naziva pedofilom. Izraz pedofil se koristi za označavanje odrasle osobe koju seksualno privlače adolescenti (do 18. godina).