dejan matic ljut na drzavu

Pevači ljuti: Kad država sredi autorska prava, dobiće plaćeni porez!

Najoštriji stav ima Dejan Matić, koji poručuje državi da prvo sredi autorska prava, pa će tek onda da reguliše svoje obaveze, dok je Džej Ramadanovski “u dinar” ispostavio finansijski izveštaj.

Srpski “estradnjaci” burno su reagovali na to što Poreska uprava u poslednje vreme svakodnevno “češlja” njihovo poslovanje. Pogledajte kakve su reakcije nekolicine zvezda.

Dejan Matić zvuči prilično ogorčeno:

– Bio sam pre mesec dana u Poreskoj, kada su me pozvali na razgovor. Znate šta, kad budem imao autorska prava, tada ću i da im plaćam porez. Imam radnu dozvolu i sve radim legalno. Rekao sam im da Srbija nije mesto gde inače mnogo radim. Uglavnom sam preko.

dzej, vesna i saban

Vesna Zmijanac kaže da poziv iz Poreske uprave još nije dobila:

– Mislim da je to pilićarenje što odlaze po kafanama i misle da mogu da saznaju koliko mi zarađujemo. To nikako ne može da se sazna, jer ne znaju da li pevam na kompenzaciju ili mi je gazda lep pa mu pevam džabe – rekla Vesna i zapitala se:

– Šta je država učinila za nas? Ništa! Ima bolesnih pevača koji nemaju hleba da jedu. Država mora da uredi osnovne stvari kada je estrada u pitanju.

Džej Ramadanovski je ispostavio finansijski izveštaj:

– Ja sam Poreskoj platio 150.000 dinara i dužan sam još 40.000. Jedino se ne razumem da li plaćam toliko na godišnjem nivou, ali, kad račun stigne, ja lepo na šalter, pa uplatim.

Čitaj još  Intervju Šaban Šaulić: Želim još unučića!

Džej napominje da je prijavljen u Beču.

vesna zmijanac promo foto

– Pošto radim u Srbiji, plaćam porez i ovde. Pevači lažu da zarađuju mnogo. Ljudi nemaju love, a mi živimo od ljudi.

Supruga i menadžer Šabana Šaulića, Gordana, istakla je da je njen muž “najveći obveznik kad je estradni porez u pitanju“ i nastavila:

– Ne znam zašto se sada podigla tolika frka, kada se odavno zna da pevač koji zarađuje ima i obavezu da svoj porez plaća državi. I treba da plaćaju! Divim se ljudima koji slikaju sebe i pišu kako su za nastup uzeli neke nenormalno velike iznose. Valjda znaju da na te iznose mora nešto i da se odbije, ako uopšte toliko zarađuju kao što kažu.

izvor: Telegraf