ceca u akciji ciscenja beograda

Ovako je Ceca čistila Beograd! (FOTO)

“Naš grad i naše ulice nisu deponije, moramo da se potrudimo da grad izgleda lepo, poput nekih gradova u Evropi, da bude čist, zelen i zdrav za život”, rekla je pevačica.

Naime, u okviru akcije čišćenja ulice Borivoja Stevanovića sa građanima opštine Voždovac učestvovala i folk diva Svetlana Ceca Ražnatović, zajedno sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem i predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem. Akciji čišćenja su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, članica Gradskog veća Tanja Popović, sekretar Skupštine grada Sonja Podunavac i šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandar Jovičić.

ceca ciscenje grada

Pevačica je istakla da je važno grad održavati čistim i apelovala na sugrađane da učestvuju u akciji čišćenja.

– Kada se udružimo i kada nešto hoćemo, nije teško. Prioritetni zadatak nam je da očistimo i sredimo naš grad, ali i probudimo svest da moramo da živimo u zdravijoj i čistijoj okolini. Naš grad i naše ulice nisu deponije, moramo da se potrudimo da grad izgleda lepo, poput nekih gradova u Evropi, da bude čist, zelen i zdrav za život – navela je ona.

– Sve deponije koje čistimo, koje smo prošle godine čistili, a koje ćemo i sledeće godine uređivati, nažalost, stvaramo sami. Moramo da podignemo društvenu svest o tome da se deponije ne stvaraju, da se đubre ne baca. April je mesec kada se održavaju Dani Beograda, a u aprilu uvek čistimo grad i veoma je važno da u tome svi damo doprinos. Do sada je u akciji učestvovalo više od 2.000 volontera, a ima i veoma dobrih primera da se ljudi sami organizuju. Pozivam sve skupštine stanara da se, ako imaju takve akcije, obrate „Beokom servisu”, jer ćemo im pružiti pomoć kako bismo zajednički uredili grad. Verujem da će ovakve akcije doprineti da deponija bude manje i da svu energiju usmerimo ka ekologiji – istakao je Vesić.

Čitaj još  KAKAV BLAM: Pevačicu najavili plakatom sa slikom njene koleginice!

ceca u akciji ciscenja

Leontina Vukomanović rekla je da se i ove godine čisti Beograd kada su Dani Beograda i takođe apelovala na sugrađane da vode računa o čistoći stalno, a ne samo kada dođe do problema. Ona se zahvalila gradskom menadžeru i gradonačelniku koji su, kako je navela, pokrenuli ljude u ovoj velikoj akciji.

izvor: Beograd.rs

Facebook komentari

Leave a Reply