Olja Bajrami: Neću da me povezuju sa Selmom Bajrami!

Olja uskoro objavljuje četiri nove pjesme i spot za svaku od njih…

Olja Bajrami

Već dugo mlada, i kako joj mnogi predviđaju, u budućnosti sigurno jedna od najboljih mladih bosanskih pjevačica, Olja Bajrami, kako na društvenim mrežama tako i novinama, najavljuje nešto sasvim novo u svojoj karijeri. Ako bude tako kako kaže onda je za očekivati sigurno nešto nevjerovatno dobro što će posebno obradovati njene fanove.

Bajrami će uskoro objaviti četiri nove pjesme. Ali ne samo to. Svaka od njih bit će ekranizirana.

– Ta informacija dovoljno govori o tome koliko dugo već pripremam nove pjesme, a činjenica da će svaka od njih imati svoj video, ide u prilog ranijoj priči da sam se maksimalno posvetila novom projektu za kojeg vjerujem da će biti jedan od najbiljih do sada. Radim sa provjerenom ekipom kako na snimanju pjesama, tako i spotova, dok će za nove fotografije biti zadužen Dejan Milićević – priča mlada pjevačica.

Do sada je, kako reče, uvijek uspijevala samo zahvaljujući svom trudu i zalaganju da se pokaže u što boljem svjetlu. Iako je mogla, nikada nije za reklamu upotrijebila svoje prezime, baš onakvo kakvo nosi i Selma, dosta iskusnija pjevačica od nje.

– Mogla sam poput nekih da se po novinama „razvlače“ priče o nama i da tako sebi obezbjedim reklamu. Ali to mi ne treba. To što nosimo isto prezime nema veze sa ovim poslom. Nedavno me jedan novinar nešto pitao za Selmu i rekla sam mu, što ću svakom ubuduće, da me ne povezuju s njom. To ne kažem u negativnom kontektu. Selmu jako cijenim kao pjevačicu, odličan je vokal, ima dobre pjesme, ali ne želim graditi karijeru na takav način i stalno pričati o tome da li se poznajemo ili ne, hoćemo li snimiti zajedno pjesmu… Izgrađujem se svojim pjesmama i dobrim nastupima i to mi je najvažnije – naglašava ona.

Čitaj još  Pobednik 'American Bosnian Idol'-a na Grandovoj kompilaciji!

Ima dosta poziva za gostovanja kako u Federaciji, tako i Republici Srpskoj, ali i u Hrvatskoj, Srbiji, Njemačkoj, Švicarskoj… Mada je prebukirana obavezama, našla je slobodnog vremena za druženje sa prijateljima.

– Nedavno sam slavila rođendan u jednom klubu u Doboju gdje sam okupila sve svoje kolegice. Moram se malo i ja opustiti. Bilo nam je prelijepo i moram se češće tako zabaviti i malo zaboraviti na obaveze – kaže Olja Bajrami.

izvor: Expres