miroslav ilic ispovest

Miroslav Ilić: Žao mi je što sam mnoge pesme snimio!

“Uvek sam bio iskren, tako da moram da priznam da bih se odrekao nekih stvari koje sam napravio poslovno i privatno”, priznao je folk pevač iz Mrčajevaca.

– Pevač, Mrčajevci i normalan i običan čovek – to sam ja – kaže folk zvezda Miroslav Ilić, koga u Srbiji, ali i celom regionu nije potrebno posebno predstavljati jer njegova slava ne jenjava uprkos činjenici da je na sceni više od četrdeset godina.

– Ove godine navršiću 65 godina. Zadovoljan sam svojim životom jer je bilo mnogo više lepote nego ružnih stvari. Ostvaren sam kao suprug, otac i deda, ponosan na karijeru. Uvek sam bio iskren, tako da moram da priznam da bih se odrekao nekih stvari koje sam napravio poslovno i privatno. Iako će me bar pet mojih pesama nadživeti i ostati iza mene kao pesme koje se i dalje rado slušaju, poput „Devojke iz grada“ i „Božanstvena ženo“, neke druge bih voleo da nikada nisam ni snimio. Takođe bih se odrekao dana pijanstava u kojem nisam umeo dobro da se ponašam, imao sam nezgodnu narav kad popijem, ali na sreću to je sve daleko iza mene – pomirljivo kaže Miroslav.

miroslav ilic u finalu

– Bio sam živo dete, ali stidljivo. Najviše od svega me je zanimao fudbal. Dok su moji drugari sanjali da odu iz sela i postanu vlasnici kafana i butika, ja sam maštao da postanem ozbiljan farmer, a noću sam sanjao kako sam Džon Vejn. On je bio moj omiljeni lik – kaže pevač.

Ako danas za nečim žali, to je što njegova majka nije doživela da ga vidi srećnog i ostvarenog sina Mira.

Čitaj još  Šako Polumenta oduševio publiku u Oslu!

– Mama mi je umrla sa 47, kad je meni bilo 25. Brinula je kako ću kroz život i da li ću uspeti jer sam se oženio kao student sa 20 godina Gordanom koja je tek trebalo da napuni 19. Došla su deca Marko i Marija, a u selu sam živeo sve do 37. godine. Mnogo mi je žao što moja majka nije dočekala da vidi da sam nešto napravio i stekao. Mislim da sam sve dobre osobine nasledio od nje.

Ne krije da mašta o povratku u rodni kraj, kod oca Živorada, kojeg redovno obilazi.

– Hoću da napravim kolibu na obali Morave i kupim dvadesetak ovaca kad se povučem sa scene. A to će biti kad vidim u očima publike da više nisam interesantan – kaže živa legenda narodne muzike.

izvor: Puls

Facebook komentari

Leave a Reply