Lepa Brena: Ne stidim se svog porekla!

“Bila sam i ostala to što jesam, ponosna na moje roditelje, na moje korene i poštujem svoje ime i prezime”, rekla je pevačica.

Lepa Brena

Lepa Brena, čije je puno ime Fahreta Jahić Živojinović, uoči koncerta na stadionu Krnjak pored Karlovca u subotu, na Dan žena, rekla je da se nikada nije stidela svog imena i da je ponosna na svoje poreklo.

– Zašto bih se stidela?! Ja sam bila i ostala to što jesam. Ponosna sam na moje roditelje, na moje korene. Svaka osoba koju je majka rodila ovakvu kao mene treba da ceni svoje roditelje, poštuje svoje ime i prezime i svoje poreklo. Tako da sam ja ostala ono što jesam. Jedino su se sa mojom popularnošću menjali drugi oko mene – rekla je Lepa Brena kod Elizabete Gojan na HRT.

Ime Brena dao joj je trener košarke Vlado, jer mu je bilo teško da je zove Fahreta, po nekoj lepotici za koju ni sama nije čula, a Lepa joj je dodao voditelj Milovan Ilić Minimaks. Rekla je da ju je svojevremeno, dok je imala 15 kilograma viška, jedan konobar uporedio sa trafo-stanicom i rekao da je “kao odvaljeno bosansko brdo”.

Lepa Brena

Brena je otkrila i da je na ekavicu prešla na savet saradnika i da su joj rekli da treba da se odluči između ekavice i ijekavice jer ih je mešala. Iako joj je bilo neugodno, u jednom trenutku se odlučila za ekavicu i tražila je da je u ispravljaju ukoliko bude koristila ijekavski. Kazala je da joj se nikad ne dogodi “da se vrati na ijekavski govor”.

Deklarisana Jugoslovenka

Lepa Brena je rekla da je se uvek deklarisala kao Jugoslovenka, iako je to prošlost, i da i danas voli lokaciju od Vardara pa do Triglava, iako su to prošla vremena. Objasnila je da to nema nikakvu političku pozadinu, već da je naprosto pevala na prostoru cele bivše Jugoslavije, za tržište od 25 miliona ljudi.

Brena: Kad mi se jelo slatko, šećerila sam hleb!

Lepa Brena, koja u Karlovcima u Hrvatskoj kreće sa regionalnom turnejom, izjavila je da je na početku karijere bila više gladan nego sita i da je šest meseci jela samo hleb i jogurt.

– Doslovno sam bila gladna kada sam otišla u Beograd da studiram turizam i tamo provela šest meseci gladna. Sećam se kako sam očajnički štedela novac da mogu na ekskurziju u Kupare pokraj Dubrovnika. Jela sam hleb i jogurt, pa ako sam htela slatko malo sam pošećerila. Jednog dana sam totalno pokisla i na košavi stajala na autobuskoj stanici, gladna i jadna, a uz noge mi se stisnuo neki mali pas. Drhtali smo od hladnoće, nebo je proparala munja i kao da mi je prosvetlila mozak. Rekla sam sebi: “Nemam novca ni za knjige ni za hranu, od danas uzimam život u svoje ruke”. Vratila sam se u Brčko i srela sastav s kojim sam kasnije i nastupala i rekla im: “Pevačica vam je sjajna, ali ja sam bolja”, Saša Popović je podigao naočare i to je bilo to – ispričala je Brena.

Čitaj još  Edita Aradinović potpuno drugačija! (FOTO)

Lepa Brena

Pevačica, koja je napravila pravu pometnju u Hrvatskoj, otkrila je da nije sve u bogatstvu i velikom kućama.

– Odrasla sam u stanu od 50 kvadratnih metara i kao devojčici san mi je bio da nešto napravim, da budem samostalna, a to i jesam. Ali na kraju kada ispunite sve i kada kupite auto koji želite, prsten, pa bundu, pa onu torbu i kada sve to imate i kada ujutru ustanete i pomislite na to da do WC-a imate 20 metara od kreveta ili da ste nešto zaboravili na trećem spratu kuće, shvatite da sve to u srži nema smisla. Kuća u kojoj živimo, dok je bila puna dece i njihovih prijatelja i gde se svako jutro pravio doručak za šestoro dece i gde se živelo dinamično, imala je smisla. Sada je postala prazna. Smestila bih se bilo gde gde ne bih čula buku automobila, bilo bi zgodno u neko selo kraj Beograda. Želim da živim opušteno i prirodno.

izvor: Kurir