Halid Bešlić 21. marta u zagrebačkoj Areni!

Legendarni Halid Bešlić u petak, 21. marta, četvrti put će pjevati u zagrebačkoj Areni.

Halid Beslic

Jedan od najpopularnijih pjevača u regionu sa svojim bendom počeo je uvježbavati repertoar za spektakl u hrvatskoj prijestonici, za koji vlada veliko interesovanje.

– Karte idu odlično. Zadovoljni smo kako ide prodaja. Ako sve bude po planu, karata neće biti već nekoliko dana prije koncerta. Vjerujem da ću četvrti put uspjeti napuniti najveću dvoranu u Hrvatskoj, jer imam veoma vjernu publiku. Planirano je da nastup traje oko tri sata – kaže Bešlić, koji će se 29. marta družiti s publikom u Splitu.

Halid ističe da će se ovaj koncert razlikovati o svih prethodnih u Zagrebu i da će biti jedan od najboljih koje je održao u Hrvatskoj.

– U Areni će 21. marta biti prava sarajevska noć. Naime, moji specijalni gosti bit će Kemal Monteno, Dražen Žerić Žera, Davor Sučić Sula. Sve su to ljudi koji su mnogo dali Sarajevu i koji ga svojim nastupima promoviraju po cijelom svijetu. Pored trojice dragih kolega i pravih prijatelja, zajedno na sceni sa mnom će biti i naš popularni glumac Enis Bešlagić – otkriva vlasnik neprolaznih hitova kao što su “Miljacka”, „U meni jesen je”, “Malo je malo dana”, “Prvi poljubac”.

Nakon nastupa po regionu, ali i u Švicarskoj, Njemačkoj i Austriji, Halid će održati i dva velika koncerta zajedno sa Željkom Joksimović.

Čitaj još  Besna Rada Manojlović reagovala na optužbe

– Pjevat ćemo u Oslu i Štokholmu. Već sam ranije pjevao zajedno s Joksimovićem i uvijek se tražila karta više za naše koncerte – kaže Bešlić.

Halid je veoma zadovoljan posljednjim albumom “Romanija”, koji je izdao u martu prošle godine, tako da ni ne pomišlja o novim pjesmama.

– “Romanija” je odlična i nemam potrebe ništa novo da snimam. Ne želim da ove pjesme bacam u drugi plan. Znam da se sada živi brzo, ali ja se držim starih pravila – kaže naša muzička legenda.

izvor: Avaz