komemoracija usnija redzepova

Estrada se oprostila od Usnije Redžepove!

Komemoracija povodom smrti kraljice južnog melosa, koja je preminula od raka pluća, juče je održana u velikoj sali Radio Beograda uz prisustvo porodice i brojnih pevača.

Komemoracija povodom smrti Usnije Redžepove, koja je pre dva dana izgubila bitku za život u 70. godini, održana je juče u sali Radio Beograda.

Legendarnoj pevačici čast su odali brat i snaja iz Skoplja, brojne kolege i prijatelji, koji su se u suzama i uz njene pesme oprostili od nekrunisane kraljice južnog melosa.

– Draga naša Koštana, čuvaćemo te u našim srcima – rekli su pevači.

tozovac na komemoraciji

O Usniji su dirljivo govorili direktor Drame Narodnog pozorišta Željko Hubač i voditeljka emisije „Leti, leti, pesmo moja“ Nena Kunijević.

– Kad sam došao u Beograd devedesetih, bila je predstava „Koštana“, u kojoj je igrala Usnija. Tako nešto moguće je uraditi samo pesmom, a ona je to umela najbolje da iznese iz duše. Postoje neki ljudi koje je prosto dotakao Bog i oni ne mogu ništa osim da se nose s tim dodirom. Umela je da prenese deo svoje radosti na druge, ona se s tim nosila najbolje što je umela i taj dar pobedila je s nama – poručio je, između ostalog, direktor Drame Narodnog pozorišta, gde je pevačica 25 godina igrala lepu Koštanu.

vera matovic na komemoraciji

– Teško mi je da kažem zbogom. Znam da Usnija negde ovo sluša i bila bi uvređena da sam odbila da držim govor. Počela sam emisiju o njoj „Ime mi je Usnija“ i zaista je bila jedan fenomen. Može se naučiti da budete dobar pevač, ali ne i da ste prisutni u duši onih koji vas prate. Ona pripada publici, publika pripada njoj kad izađe na scenu. Pevala je dušom, srcem, telom, cela je bila u pesmi, živela je pesmu, sve joj je bilo pesma. Koštanina krv tekla je njenim venama, zato je živela na sceni, a u životu je bila dama. Zbogom, draga Usnija, muzičko delo pomračilo se odlaskom Usnije. Mesec će se pomračiti suzama onih koji su je voleli – rekla je Nena Kunijević.

Čitaj još  Indi potpuno gola ispred ogledala! (FOTO)

pomen usniji

Među poznatima na komemoraciji su bili Cakana, Nada Topčagić, Zahar, Goca Stojičević, Merima Njegomir, Izvorinka Milošević, Bata Kanda, Zorana Pavić, Vera Matović i mnogi drugi.

Usnija Redžepova biće sahranjena sutra u 12 sati u njenom rodnom Skoplju.

Porodica tuguje

Usnijin rođeni brat Reško i snaja Emira iz Skoplja, koji su sve vreme bili uz pevačicu tokom njene bolesti, od tuge i bola jedva su stajali na nogama.

– Najveća je ljubav između brata i sestre, a ja moju nikad neću zaboraviti. Uvek ću je nositi u srcu – jedva je izgovorio Rešim, a potom se uključila i njegova supruga.

– Narod je pamti kao lepu, dobru i plemenitu ženu i želimo da takva ostane.

izvorinka na komemoraciji

Usnija velika humanitarka!

Predstavništvo Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) u Srbiji s velikom tugom primilo je vest da je Usnija Redžepova preminula.

– Usnija nam je često nudila pomoć. Njen angažman u humanitarnom radu i zauzimanje za rešavanje problema Roma u opasnosti da postanu lica bez državljanstva ostaće upamćeni među građanima Srbije – izjavio je Hans Fridrih Šoder, šef predstavništva UNHCR u Srbiji.

izvor: www.FOLKOTEKA.org