donna ares odgovorila AMUSu

Donna Ares: Neka me AMUS ne proziva, na mene nisu potrošili pare!

“Željela bih poručiti AMUS-u, kada već spominju moje ime, da spomenu i koliko su mi isplatili. U vidu pomoći, isplaćeno mi je 3.000 KM, što nije dovoljno ni za jednu hemoterapiju”, reagovala je Donna.

Na saopćenje Asocijacije kompozitora – muzičkih stvaralaca (AMUS), koje je u petak, 30. januara, objavljeno u brojnim medijima, reagirala je Donna Ares, koja je, također, svrstana među članove Udruženja koji su dobili pomoć AMUS-a.

U njemu se navodi da je ova asocijacija u posljednjih 15 mjeseci namjenski za socijalne potrebe svojih članova te u kulturne namjene izdvojila više od 240.000 KM.

– Željela bih poručiti AMUS-u, kada već spominju moje ime, da spomenu i koliko su mi isplatili. U vidu pomoći, isplaćeno mi je 3.000 KM, što nije dovoljno ni za jednu hemoterapiju, zbog toga ne volim da se moje ime stavlja uz veliku cifru od 240.000 KM, jer ljudi donose zaključke na osnovu nepotpunih informacija. Bilo bi odlično da se taj iznos podijeli na nas pet i da se tiho i dostojanstveno liječimo, kao i umjetnici drugih zemalja – kazala je Donna Ares.

donna ares profi

U tom slučaju, dodaje pjevačica, ne bi bila prinuđena organizirati donatorske večere, a iznos bi bio dovoljan i za njeno liječenje, kao i za fondaciju.

– Isplata tantijema od autorskih prava, također, nije u skladu s listama javnih emitera. Moram da naglasim i to da Džavid i ja imamo 173 prijavljenih djela. Džavid i Donna nisu samo “Donna Ares”, tu je bezbroj drugih izvođača naših kompozicija. U 20 godina napravila sam mnogo autorskih radova, a pjesme sam prijavila jedino u AMUS. Pored svih tekstova i muzike, čini mi se da ću morati prijaviti i sve videospotove i objavljena djela u vidu grafičke pripreme, čisto da dokažem da imam možda i najviše djela od generacije poslijeratnih bh. umjetnika, ali da to što šutim, ne znači da ne postojim kao autor i umjetnik u državi BiH – pojasnila je Ares.

Čitaj još  Maya Berović isprepadala fanove svojom porukom!

Hajrić: Pomoć je koristilo više od 300 članova

Kontaktirali smo i Mirzu Hajrića, generalnog direktora stručne službe AMUS-a.

– Novčanu pomoć u iznosu od 240.000 KM za pokrivanje dijela troškova zdravstvenog i socijalnog zbrinjavanja koristilo je više od 300 članova AMUS-a. Nigdje ne piše da je to dobila samo Donna Ares. Našoj članici želimo brz i potpun oporovak i spremni smo joj, u skladu sa mogućnostima, i dalje pomagati – kaže Hajrić.

izvor: Avaz