lepa brena i danijel popovic

Danijel Popović snima duet sa Lepom Brenom?!

“Danas pevam za iste pare kao i pre 30 godina, ali sam tada imao više nastupa, a moji prohtevi su sada manji”, kaže Popović.

Danijel Popović, koji je daleke 1983. predstavljao Jugoslaviju na Evrosongu s pesmom „Džuli“, stigao je ponovo u Beograd na poziv Lepe Brene kako bi finansijski stao na noge.

Danijel se pre godinu dana u emisiji „Magazin In“ požalio da je nekada bio velika zvezda, a sada socijalni slučaj, jer deset godina nije primio novac za autorska prava, a sve što je imao, ostavio je trećoj supruzi kad su se razvodili. Takođe, plaća i tri alimentacije za decu koju ima s bivšim ženama, te zbog svih tih stvari nema novca kao ranije. Popović je sada u četvrtom braku i živi u Ljubljani, a najpopularnija folk pevačica je odlučila da mu pomogne tako što će ga ponovo medijski aktivirati i tako mu obezbediti veći broj nastupa.

– Brena i ja smo se viđali na nekim nastupima, a ova saradnja se dogodila spontano. Naravno da bih voleo da snimim duet s njom. Pišem mnogo pesama, to je manje poznato. Radio sam za Bebeka, Severinu. Čak je i Željko Joksimović uzeo deo moje pesme iz 1986. “Što sam ti, srećo, kriv” i iskoristio ga za refren numere „Devojka s polja zelenih“ – kaže Danijel.

Čitaj još  Lepa Brena u Americi: Šoping, koncerti i obilasci

O svojoj finansijskoj situaciji ne voli mnogo da priča.

– Živeli smo u zemlji sa 22 miliona ljudi, imali smo mogućnost da prodamo više, da zaradimo više. Posle raspada Jugoslavije postalo je sve teže. I danas pevam za isti honorar kao pre 30 godina, ali sam tada imao više posla. I moji prohtevi su danas manji. A o tome da me Brena finansira nema govora. Često menjam brojeve, pa me je zato tražila da dođem ovde i snimim emisiju – kaže na kraju Danijel.

izvor: Kurir