zdravko colic

Čola 9. avgusta peva u Dubrovniku

Megazvezda Zdravko Čolić posle 25 godina ponovo će pevati u Dubrovniku, 9. avgusta na stadionu “Lapad”.

Zdravko Čolić posle 25 godina ponovo će pevati u Dubrovniku, 9. avgusta na stadionu “Lapad”. Naš najpopularniji pop pevač svih vremena i miljenik ženske publike, iza koga je karijera duga više od četiri decenije, posle nekoliko godina pregovora konačno će sa svojim bendom održati koncert u gradu u kojem je svojevremeno potrošio svoj prvi honorar.

Naime, kada je krajem šezdesetih kao srednjoškolac, sa prijateljem Nedimom Idrizovićem bez dinara u džepu stigao iz rodnog Sarajeva u Crnu Goru, da provede praznike u očevoj vikendici u Baošićima, Čola je na jednom plakatu ugledao najavu za takmičenje pevača amatera u Bijeloj. Prijavio se na Idrizovićevo nagovaranje, otpevao Lady Madonna od “Bitlsa” i osvojio drugo mesto i svoj prvi honorar. Potrošio ga je brzo. Čola i Nedim su autobusom otišli u Dubrovnik, jeli kolače na Stradunu, prošetali, otišli na gala ručak, ušli u voz za Sarajevo i od ostatka novca častili celo društvo.

Čitaj još  Ivan Marinković poverovao da je Sara trudna?!

Sam pevač često ističe da mu je Dubrovnik jedan od omiljenih gradova. Ulaznice za Čolin spektakl na dubrovačkom stadionu “Lapad” koštaju 130 kuna (oko 2.000 dinara).

izvor: Novosti