kemal monteno koncert u secanje

Ćerka Kemala Montena: Neću da svako pravi koncert u ime mog oca!

“Niko nas još nije kontaktirao u vezi s tim. Naravno da je i nama želja da se održavaju koncerti u znak sjećanja na Kemala Montena, no smatram da ih ne treba raditi bilo ko”, rekla je Kemalova ćerka.

Deset dana prije nego što je umro, legendarni sarajevski kantautor Kemal Monteno s oduševljenjem je govorio o svom velikom koncertu u zagrebačkoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, koji je bio zakazan za 31. mart.

Nakon njegove smrti Dražen Siriščević, direktor dvorane “Vatroslav Lisinski”, potvrdio je da je taj datum i dalje rezerviran za koncert, na kojem bi volio da se okupe svi Kemini prijatelji i kolege s estrade.

– Predložit ću tu ideju njegovoj porodici – kazao je tada Siriščević.

Iako još nema detaljnijih dogovora, inicijativu da se održi koncert “Jedne noći u decembru” pokrenuo je i estradni menadžer Dragan Hamović.

– U principu, to je naš plan, ali konkretniji dogovori znat će se tek za pet-šest dana. Zajedno s još jednim kolegom sagledavam situaciju i plan kako to realizirati. S obzirom na okolnosti koje su se desile, odlučili smo da koncert napravimo u spomen na Kemu sa svim njegovim saradnicima, u formatu u kojem bi oni pjevali njegove pjesme – kazao je Hamović.

kemal monteno ispred bolnice

Međutim, Montenova kćerka Adriana izjavila je kako ništa ne zna o koncertu koji bi u martu trebao biti održan u spomen na njenog oca.

– Niko nas još nije kontaktirao u vezi s tim. Naravno da je i nama želja da se održavaju koncerti u znak sjećanja na Kemala Montena, no smatram da ih ne treba raditi bilo ko. Tata jeste trebao nastupiti 31. marta i bilo bi super kada bi se takve svečanosti s njegovim prijateljima održavale širom regiona, ne samo u Zagrebu već i u Sarajevu, Beogradu…, ali da se to radi planski s porodicom i menadžerom, koji bi bili zaduženi za detalje – kazala je Adriana Monteno.

Čitaj još  Severina već odabrala ime za ćerku!

Također ističe kako ne želi da neko na račun ovakvih manifestacija sebi pravi reklamu.

– Ovakvi koncerti rađeni su i ranije za neke druge pjevače, gdje porodica uopće nije ništa znala, pa onda događaji poprime potpuno drugi značaj – govori Adriana.

Jedne noći u decembru

Koncert “Jedne noći u decembru” legendarni Kemo trebao je održati u decembru prošle godine, ali je odgođen za mart zbog transplantacije bubrega koja mu je izvršena 16. novembra u Kliničko-bolničkom centru “Rebro” u Zagrebu.

izvor: Avaz