Bugarska povukla pesmu sa “Evrovizije”

Zbog sporazuma o autorskim pravilima

Bugarska 2013 - www.FOLKOTEKA.com

Bugarska nacionalna televizija povukla je pesmu “Kismet” koja je trebalo da predstavlja zemlju na izboru za “Pjesmu Evrovizije” u Švedskoj, jer nije mogla da postigne sporazum o autorskim pravila sa jednim od autora pjesme.

Državna televizija odlučila je da Bugarsku predstavlja pjesma „Samo šampioni“, koja je na nacionalnom izboru osvojila nagradu publike.

Pjesmu “Kismet”, kao i novu pjesmu “Samo šampioni” na “Evroviziji” će pjevati Elica Todorova i Stojan Jankulov, koji su na “Evrosongu” 2007. godine u Helsinkiju osvojili peto mesto.

Prethodno je Makedonska državna televizija, zbog protesta Grčke, odlučila da pjesmu “Imperija“ povuče sa “Evrosonga”. I s novom pjesmom Makedoniju će na “Evroviziji” predstavljati Esma Redžepova i Vlatko Lozanovski.

Srbiju će na takmičenju predstavljati muzički sastav “Moje 3” koji čine Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović sa pjesmom “Ljubav je svuda”.

BiH neće učestvovati na takmičenju u Švedskoj, a kao razlog navedena je teška finansijska situacija u kojoj se nalazi BHRT.

Čitaj još  Jana Todorović objavila novu pesmu "Ostavljam" (VIDEO)

Ovogodišnje takmičenje za najbolju pjesmu Evrope održaće se u Malmeu od 14. do 18. maja.