hari mata hari

Bosna nema para da Harija pošalje na Evroviziju?!

“Naša kuća konstantno beleži pad prihoda, a naplata takse RTV je u prvih deset meseci u odnosu na prošlu godinu manja za milion evra”, kažu organizatori.

Šanse da Hari Varešanović nastupi kao predstavnik Bosne i Hercegovine na Evroviziji sledeće godine u Beču zasad su male.

Nacionalna televizija BHRT, koja organizuje izbor takmičara za prestižni muzički festival, u velikim je finansijskim problemima i teško da će do 14. novembra, do kada imaju rok, uspeti da obezbedi neophodan novac za učešće. Reč je o oko 200.000 evra.

– Naša kuća konstantno beleži pad prihoda. Naplata takse RTV je u prvih deset meseci manja u odnosu na prošlu godinu za milion evra. Učešće BiH na Evroviziji je neizvesno. To, ipak, ne umanjuje naše napore da pronađemo način da se ovaj važan programski projekat realizuje, finansira sredstvima sponzora i da našim gledaocima i slušaocima pružimo priliku da na javnom servisu prate najznačajniji i najgledaniji evropski muzički TV šou – stoji u saopštenju BHRT, dostavljenom medijima.

Knez 2014

Član žirija „Pinkovih zvezdica“ Hari Varešanović, koje je već predstavljao BiH na Evroviziji u Atini 2005. godine kada je zauzeo treće mesto, ako želi da ode u Beč, moraće, po svemu sudeći, da pronađe novac za učešće, koji za jednog izvođača nije uopšte mali iznos. Druge zemlje u regionu nemaju problem sa finansijama. Crnu Goru će, kako se priča, predstavljati Nenad Knežević Knez, koji je godinama pokušavao da bude takmičar Srbije na Evroviziji.

Čitaj još  Tijana Dapčević predstavila pesmu za Eurosong! (VIDEO)

Makedonci još biraju

Makedonija još nije donela odluku, ali postoji mogućnost da u Beč pošalje pobednika „X faktora“ Daniela Kajmakoskog, koji govori nemački i živi u glavnom gradu Austrije. Za našu zemlju, koja lani nije učestvovala zbog finansijskih problema, pesmu će raditi Vladimir Graić. Predstavnik će biti izabran između tri izvođača, među kojima je Bojana Stamenov, drugoplasirana u šouu „Ja imam talenat“.

Mladi talenti imaju prednost

Kompozitor Vladimir Graić krenuo je u potragu za talentovanim ljudima koji su spremni da budu predstavnici Srbije na Evroviziji. Dva izvođača biće afirmisani pevači, ali će šansu dobiti i jedan nepoznati izvođač. Prijave traju od danas do 10. novembra. Posle toga slede i audicije, koje će biti održane u šest gradova Srbije. O detaljima javnost će biti na vreme obaveštena.

izvor: Kurir