boris novkovic 2014

Boris Novković: Zbog sinova sam zapostavio scenu!

Njegova namjera je bila, dodaje, da novim pjesmama publiku povede na emotivno putovanje ispunjeno nostalgijom.

Hrvatski kantautor Boris Novković, nakon četiri godine pauze, objavio je novi studijski album simboličnog naziva “Još sam uvijek tvoj”. Prema Borisovim riječima, album je lišen svih predrasuda, razmišljanja i obazrivosti.

– Ako sam na prethodnim albumima razmišljao o tome šta će reći kritika, je li dovoljno rok i socijalno osviješten ili drugačiji, ovaj put duboko sam udahnuo i samom sebi rekao da ću napisati nepretenciozne pjesme, lišene filozofije. To su lijepe ljubavne pjesme kakve sam pisao na počecima, makar one bile i pomalo naivne – pojasnio je Novković.

Njegova namjera je bila, dodaje, da novim pjesmama publiku povede na emotivno putovanje ispunjeno nostalgijom. S obzirom na to da je, kako kaže, u posljednje vrijeme pisao publicistiku i osvrtao se na stanje u društvu, ovaj put Novković je fanove odlučio počastiti nečim pomalo drugačijim.

Iako se u prvi mah dalo naslutiti da naslov albuma “Još sam uvijek tvoj” krije ljubavnu poruku, Novković otkriva da ipak ima trojako značenje.

– Ljubavno tumačenje ne bih raščlanjivao, jer nešto ipak mora ostati i tajna. Taj stih ima asocijaciju na moje dugogodišnje bavljenje muzikom kojoj sam ostao vjeran, kao i meni moja publika sve ovo vrijeme. To je otprilike simbolika naslova albuma, a sama pjesma po senzibilitetu nosi u sebi atmosferu “Tamare” – kazao je Novković, dodavši da je tekst pjesme “Još sam uvijek tvoj” napisao s Brunom Kovačevićem, koji je i prije 30 godina napisao tekst za pjesmu “Tamara”.

O novim pjesmama će, govori Novković, presuditi publika, a četverogodišnju pauzu objašnjava vrlo otvoreno i iskreno.

– Kod kantautora pauze od četiri godine i nisu nešto senzacionalno duge. U tom periodu najviše pažnje posvetio sam svojim sinovima koji su tada bili bebe, a sada su dječaci od tri i pet godina. To mi je bilo najvažnije, iako sam na ovom albumu intenzivno radio godinu i po – kazao je Novković, dodavši da bi ga povodom promocije novog albuma mogla očekivati i publika u rodnom Sarajevu.

Čitaj još  Parovi: Krunićeva ponovo u centru pažnje (VIDEO)

Na kraju razgovora pjevač je otkrio da između njega na sceni i privatno nema mnogo razlike.

– Trudim se biti ista osoba i ne glumiti na sceni, mislim da to publika uvijek osjeti. Međutim, i privatno i na sceni nepopravljivi sam sanjar, romantik, idealista i veliki borac – bio je iskren Novković.

Koncert u čast Đorđu Novkoviću

U beogradskom Sava centru 5. novembra bit će održan koncert posvećen Borisovom preminulom ocu Đorđu Novkoviću. Tako će u čast velikom kompozitoru i vlasniku brojnih hitova pjevati Neda Ukraden, Hari Mata Hari, Kemal Monteno, Goran Karan, Boris Novković, Željko Bebek, Vlado Kalember, Gabi Novak, Tereza Kesovija, Kaliopi….

– Od odlaska mog oca prošlo je gotovo osam godina. U tom periodu napravio samo dva koncerta njemu u čast, jer sam rekao da ne želim komercijalizirati njegovu ostavštinu i eksploatirati je bez mjere. Inicijativa za treći koncert u njegovu čast došla je iz Beograda. Svaki takav koncert izgleda mi kao ponovni susret s njim i zaista ću se morati dobro koncentrirati da me u toku nastupa ne preplave i ne slome emocije – bio je iskren Novković.

izvor: Avaz