bojan vaskovic - lexington bend

Bojan Lexington: U Sarajevo odem kad god se setim ćevapa!

“Ponosni smo i na novi singl „Cvijeće”, koji ovih dana promovišemo. Pjesma sadrži notu sevdaha, koji posebno volim, pa se nadam da će se dopasti publici”, kazao je pjevač.

Rođeni Sarajlija i frontmen popularnog benda „Lexington”, Bojan Vasković zajedno s momcima iz svoje skupine ne prestaje svojim interpretacijama i popularnim hitovima oduševljavati cijeli Balkan.

Harizmatični momci svakim singlom naprave pun pogodak, a muzički znalci su ih opisali kao veoma talentirane mlade muzičke izvođače. Svoju prvu svirku održali su prije deset godina u malom klubu imena „Lexington”, po kojem su i imenovali bend. Od tada njihove pjesme postale su prepoznatljive širom Balkana.

Nedavno smo Bojana sreli na popularnom bosanskom šouu „Zvijezda možeš biti ti”, pa smo iskoristili priliku i da proćaskamo.

– Jako sam sretan što sam u Sarajevu. Nekako mi se mnoge stvari „vrte ispred očiju”, sjećanje na djetinjstvo i moje prijatelje. Sarajevo uvijek nosim u srcu i duši. Kada odem izvan Beograda u kojem živim već dvadeset godina, negdje na odmor i kada me ljudi pitaju odakle sam ja kažem iz Sarajeva – kazao je Bojan.

Ovaj popularni bend u početku je počeo sa svirkama od malih kafića, pa do klubova. Ono što ih izdvaja jeste to što su u startu počeli raditi autorski i na svu sreću sve je to urodilo plodom, pa su harizmatični momci već na početku karijere pronašli svoje mjesto na estradnom nebu.

Vremena za odmor nemaju jer konstantno nastupaju, a svaki vikend rezerviran je za svirke koje imaju širom Balkana. Momci se uveliko spremaju i za koncert u Beogradu, kojim će otvoriti turneju, a kako nam je Bojan otkrio planiraju i koncert u Sarajevu.

lexington u beogradu

– Mi konstantno radimo. Imamo određeni kontinuitet i malo se odmaramo. Trenutno promovišemo album „Balkanska pravila” koji je pronašao mjesto kod brojne publike iz cijelog regiona. Ponosni smo i na novi singl „Cvijeće”, koji ovih dana promovišemo. Pjesma sadrži notu sevdaha, koji posebno volim, pa se nadam da će se dopasti publici – istakao je Vasković.

Čitaj još  Ivan: Prestao sam da pijem jer ne znam šta radim!

Bojan je nostalgičan prema svom rodnom gradu, pa osim posla često se zna neplanski zaputiti ka bosanskoj prijestonici kako bi se susreo s dragim prijateljima.

– U Sarajevo dolazim kada mi na um padnu ćevapi (smijeh). Često dođem i susretnem se s prijateljima iz djetinjstva. Kada izađemo naši izlasci traju do ranih jutarnjih sati, a svaki put nam bude teško pozdraviti se na odlasku – kazao je on.

S obzirom na to da je protekle sedmice bio četvrti član žirija u popularnom šou „Zvijezda možeš biti ti”, Bojan nam je i prokomentarisao šou.

– Drago mi je što su me čelnici ‘Hayata’ pozvali da budem u žiriju. Ovim mladim ljudima je puno lakše, danas ostvariti svoje mjesto na estradnom nebu. Ovo je dobar stepenik za dalje, dobra daska s jakim federima. No, poslije šoua bitno je da se kandidati maksimalno posvete radu na svojim vlastitim pjesmama i maksimalno ulažu u svoju karijeru – kazao je Bojan.

izvor: Expres