Amira Medunjanin rasprodala humanitarni koncert u Beču

U sklopu projekta „Wiener Sevdah“ (Bečki Sevdah), koji je pokrenulo dobrotvorno udruženje FUTUREBAG – Torba Za Budućnost, u subotu će u Beču nastupiti diva sevdaha Amira Medunjanin sa Boškom Jovićem na gitari i Edvinom Hadžićem na kontrabasu.

Amira Medunjanin

S obzirom na činjenicu da je ostalo svega desetinjak slobodnih mjesta od preko 550 koliko prima pozorišna sala, izvjesno je da će i koncert Amire Mednunjanin biti apsolutno rasprodan. To dokazuje koliko je Bečka publika željna kvalitetnih manifestacija sa područja BiH, te će posjetioci koncerta pored ljudi iz regiona također biti i veliki broj Austrijanaca i drugih u Beču naseljenih državljana.

Amira Medunjanin će pri tome izvesti tradicionalne sevdalinke sa narodnim pjesmama Makedonije i južne Srbije. Ovo će biti već drugi nastup Amire u suradnji sa udruženjem FUTUREBAG poslije njena dva uzastopna koncerta u maju 2012. godine. Kao i tada, tako će i ovaj put sav ostvaren doprinos od koncerta biti korišten za nabavku ergonomskih školskih torbi i pribora za socijalno ugroženu djecu. Na ovaj način udruženje je podjelilo od 2011. godine do sada ukupno 7.000 školskih paketa širom zemlje.

Čitaj još  Ponovo uhapšen sin Hanke Paldum!

Wiener Sevdah se nastavlja već u martu ove godine sa nastupom Vanje Muhovića i njegovog benda koji će se održati 22. marta.

Podsjećamo, FUTUREBAG je u novembru uspješno započeo ciklus Sevdah koncerata u glavnom gradu Austrije organizirajući uspješno koncert Sevdah Takhta Damira Imamovića.

izvor: Avaz