Aco Pejović i Dženan Lončarević propali u Švedskoj!

Iako su hvalili organizaciju, ali i vidjeli da je posjeta ispod prognozirane, nisu se udostojili da vrate bar deo honorara već su sve stavili u džep.

Aco Pejovic u Svedskoj

Aco Pejović i Dženan Lončarević održali su više nego neuspješnu turneju u Švedskoj. To ne krije ni sam organizator Vahid Kapo, inače vlasnik muzičke agencije “Kaponi” koja malo kad da zabilježi minus na koncertima koje organizira. Ovoga puta jeste!

Sale u kojima su nastupali bile su pune, ali se očekivala puno veća posjeta. I pored činjenice da su organizatori uradili sve da organizacija bude što bolja i bez obzira na to što tog vikenda niko nije gostovao u Skandinaviji, znači nisu imali konkurenciju, slaba posjeta nije opravdala njihove honorare.

– Radio sam skoro dva mijeseca, lobirao, reklamirao kao nikada do sada ali kad publika neće pa neće, tako da je to njihov domet što se tiče posjete. Nije bilo sjajno i želim naglasiti kako pojedini pjevaci prezentiraju i hvale se velikim posjetama iako one nisu bile takve, a ja nisam jedan od onih koji bježi od istine. U gradu Helsingborgu koji je poznat po dobrim feštama i koji ima najbolji objekat na jugu Švedske, mi nismo mogli pokriti troškove i ostvarili smo najmanju posjetu u zadnji deset godina. Zbog toga sam odjavio druge Pejovićeve nastupe. Jednostavno, ne ide i neću ništa na silu. Razočarao sam se, a mislio sam da ću napraviti lom. Ne žalim se ja što nisam zaradio na njima ja sam sve uredno isplatio i ispoštovao. Hvale me dobrom organizacijom, da je sve urađeno profesionalno, da je sve isplanirano u najmanji detalj od dolaska, hotela, sala, proba, razglasa, marketinga… a ne nađu za shodno da pitaju ili ne daj Bože smanje malo honorar pa da organizatora ostave makar na nuli, a ne u minusu. Ali pjevačka posla, svaka čast izuzecima – iskren je Kapo.

Čitaj još  U novom spotu Goge Sekulić luster od 200.000 evra!

Dzenan u Svedskoj

Kamo sreće da i drugi organizatori nastupa pa i sami pjevači javnosti prezentiraju pravu sliku o svojim poslovima, bili oni uspješni ili ne, baš kao što je to ovoga puta uradio Vahid Kapo, jedan od najpoznatijih menadžera.

izvor: Expres

Facebook komentari

Leave a Reply